Boekenreeks ‘Kane Chronicles’ van Rick Riordan door Netflix verfilmd

Rick Riordan
ISOPIX

Amerikaans schrijver Rick Riordan kondigde dit weekend aan dat er een verfilming van zijn boekenreeks Kane Chronicles in de maak is bij Netflix. Al sinds vorig jaar is Riordan bezig met de onderhandelingen.

Kane Chronicles is een boekenreeks die uit drie delen bestaat. Het is een combinatie van Egyptische mythologie en avontuur. Het verhaal speelt zich af in hetzelfde universum als Riordans andere boeken, zoals Percy Jackson.

Spannend nieuws

“Hey allemaal, wil je nog meer spannend nieuws?”, Vraagt de schrijver in een video op Instagram. We ontwikkelen The Kane Chronicles als speelfilm voor Netflix. Binnenkort meer nieuws.” In de omschrijving van het filmpje staat ook een verwijzing naar zijn website.

“We ontwikkelen de boekenreeks voor speelfilms op Netflix! We werken sinds oktober vorig jaar aan deze deal, ongeveer dezelfde tijd dat we aan Percy begonnen te werken”, staat er te lezen. “Ik ben zo blij dat ik het nu kan aankondigen! Dat is alles wat ik op dit moment kan zeggen, maar houd het in de gaten.”

‘Percy Jackson’

Ook Rick Riordans boekenreeks Percy Jackson en de Olympiërs werd al eens verfilmd. Toen werden twee van de zes boeken tot films omgetoverd. De hoofdrol werd vertolkt door Logan Lerman. De eerste film Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief kwam uit in 2010. Jackson wordt door de Griekse god Zeus beschuldigd van het stelen van zijn bliksemschicht. Nu moet de halfgod het tegendeel bewijzen.

De tweede film Percy Jackson: Sea of Monsters is deels een vervolg op de eerste film, maar met een nieuw avontuur. De halfgod en zijn vrienden gaan op zoek naar een vlies die de beschermende boom van het kamp terug geneest, maar dit gebeurt niet zonder gevaren.

Gesponsorde artikelen