Kanye West tweet hakenkruis en jodenster en wordt meteen geband door Elon Musk

Hoewel Elon Musk een grote voorstander is van de vrijheid van meningsuiting op Twitter, kan niet alles door de beugel. Zo is de rapper Kanye West z’n account op Twitter kwijt. De rapper, die eerder dit jaar al in opspraak kwam door antisemitische tweets, deed daar nog een schepje bovenop waardoor Elon Musk besloot om Kanye’s account te blokkeren.

Kanye West, die nu officieel Ye heet, is z’n account op Twitter kwijt. De rapper ging opnieuw op een rant op Twitter. Tussen de storm van berichten deelde Kanye een afbeelding van een swastika en een jodenster en dat was volgens Elon Musk de druppel.

Kanye West

De Amerikaanse rapper Kanye West (45) kwam dit jaar al meermaals in opspraak. Daarbij ging het recent nog om antisemitische tweets. Die tweets zorgden ervoor dat Ye verschillende deals kwijtraakte, waaronder zijn belangrijke samenwerking met Adidas voor Yeezy. De rapper verloor toen ook tijdelijk zijn toegang tot Twitter, maar nu lijkt hij ook permanent geband te zijn van het platform.

Het was Elon Musk zelf die oordeelde dat de tweets van Kanye niet door de beugel konden. Toen iemand aan Musk vroeg om Kanye “te herstellen”, antwoordde Musk: “Ik heb m’n best gedaan. Desalniettemin heeft hij onze regels rond het aanzetten tot geweld opnieuw gebroken. Zijn account zal verwijderd worden.” En zo geschiedde. Het account van Kanye West is niet meer te vinden op Twitter.

Eerder deze week sprak Kanye in een interview met de controversiële Alex Jones nog z’n lof uit over Adolf Hitler.

Meer
Lees meer...