Ken je deze hamburgers voor rijke mensen al?

Voor drie euro kan je doorgaans al je honger stillen met een flinke hamburger of cheeseburger. Maar voor wie niet weet wat doen met zijn geld, zijn er altijd wel koks met een oplossing. Hier zijn zeven degoutant dure hamburgers. 

En met degoutant bedoelen we dan: van wanneer je kan zeggen dat een doorsnee mens er twee maanden of meer moet voor gaan werken om er eentje te kunnen eten, zoals:

De Fleurburger 5000: 5.000 dollar of 3.625 euro

Momenteel blijkbaar de duurste hamburger die je kan eten, in Las Vegas bij Fleur. Kost 5.000 dollar. Japans rundvlees weliswaar met foie gras ook en zwarte truffels. De Fleurburger komt wel met “een fles Chateau Petrus 1995 die je drinkt uit een Ichendorf Brunello-glas.”

De Absolutely Ridiculous Burger: 1.999 dollar of 1.450 euro

Je kan hem bestellen in Mallies Sports Grill & Bar in Michigan. 540.000 calorieën, zeven kilo sla, 15 kilo bacon, 15 kilo tomaten, 18 kilo kaas. Weegt in totaal iets van een 150 kilo en het duurt 22 uur om hem klaar te maken. OK, moet niet meteen een hamburger wezen voor rijke mensen deze, meer een party-ding, hoewel, je moet al met meer dan 500 zijn om ervan te eten om hem rendabeler te maken dan pakweg een Big Mac.

De 777 burger: 777 dollar of 565 euro

Kan je bestellen in Burger Brasserie in Las Vegas. Met Japans Kobe-vlees, kreeft uit Maine, gekarameliseerde uitjes, brie uit Frankrijk, prosciutto en balasamico die 100 jaar op het vat heeft gezeten. Plus je krijgt er een flesje champagne bij.

De Douche Burger: 666 dollar of 485 euro

Deze eet je bij 666 Burger in New York. In de burger zit echt goud (bladgoud, zes velletjes). Plus: het bekende Japanse rundvlees, kreeft, “gruyere die gesmolten is met champagne stoom”, truffels. Komt met een BBQ)saus waar Kopi Luwak-koffiebonen inzitten. De burger wordt je bovendien bediend door een man die een nertsmantel aanheeft. 

Le Burger Extravagant: 295 dollar of 215 euro

Geserveerd in Serendipity 3 in New York. Wagyu beef met truffelboter, echte cheddar uit Engeland, zwarte truffels, een kwartelei en kaviaar. 

The Indulgency Burger: 250 dollar of 180 euro

Kan je eten bij Beer & Bun in New York. Kobe-rundvlees, foie gras, witte truffels en kaviaar.

DB Royale Double Truffle Burger: 120 dollar of 88 euro

Eet je in DB Bistro Moderne in New York. Een hoop truffels en foie gras alweer, maar blijkbaar uniek omdat het rundvlees vermalen wordt met in wijn gesmoorde ribbetjes en zwarte truffels. 

Hou je van hamburgers? Dit al gelezen:

Meer
Lees meer...