Left Right
scrollTop top

Ketnet gaat seksuele voorlichting geven … inclusief expliciete beelden


Ketnet gaat seksuele voorlichting geven … inclusief expliciete beelden

Ketnet lanceert een nieuw tv-programma waarin seksuele voorlichting zal gegeven worden. Met de hulp van dokter Bea zullen kinderen meer leren over voortplanting, holebi’s en sexting. En ja, het programma zal ook expliciete beelden gebruiken.

Actrice Eva Van der Gucht neemt de rol van Dokter Bea op zich in het gelijknamige tv-programma. Zij zal de iets oudere Ketnetkijkertjes meer leren over seksualiteit, voorbehoedsmiddelen, verliefd zijn, anders geaard zijn, … Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Helpen met opgroeien

Volgens de netmanager van Ketnet, Maarten Janssen, is zo’n programma belangrijk omdat het voor veel volwassenen moeilijk blijft om over seksualiteit te praten met hun kinderen en experten zeggen dat je beter niet te lang wacht met ‘het gesprek’ met je kind. “Wij willen kinderen dan ook helpen met opgroeien”, zo zegt Janssen.

Ketnet heeft ‘Dokter Bea’ gemaakt in samenspraak met pedagogen en psychologen. Ook het kabinet van minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) heeft overlegd met de zender.

Meer veilige keuzes maken

Telidja Klaï is ontwikkellingspsycholoog en adviseert Ketnet voor het tv-programma. Zij vertelt dat het tonen van expliciete beelden op kindermaat belangrijk is voor hun latere seksuele leven. “Kinderen die open kunnen communiceren over relaties en seksualiteit zijn weerbaarder en zijn meer gewapend tegen grensoverschrijdend gedrag. Ze maken meer bewuste en veilige keuzes tijdens hun ontwikkeling”, zo stelt de psycholoog.

Ketnet richt het programma op kijkers van 9 tot 12 jaar en dat vindt ook pedagoog Bruno Vanobbergen een goed idee, zo zegt hij in Het Nieuwsblad. “Het is een mooie leeftijd om te starten met seksuele voorlichting, als de boodschap is aangepast aan hun leefwereld”, zegt hij.

VRT

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.576.990
 • Aantal
  doden
  1.188.787
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  412.314
 • Aantal
  doden
  11.452