Kim Kardashian krijgt koe naar zich genoemd door dierenrechtenorganisatie PETA

In India gaat voortaan een koe door het leven met de naam Kimberly Kowdashian. De Indiase tak van dierenrechtenorganisatie PETA wil daarmee Kim Kardashian vereren omdat zij van haar bekendheid gebruikmaakt om een plantaardig dieet te promoten.

Kim Kardashian is een van de bekendste celebrities en maakt van die bekendheid regelmatig gebruik om goede zaken te steunen. Zo strijd ze al enige jaren tegen het vaak oneerlijke Amerikaanse rechtssysteem door gratie te vragen voor gevangenen, een documentaire te maken over het thema en zelf rechten te studeren.

Een andere zaak waarvoor Kim Kardashian zich inzet, zijn dierenrechten. Zo promoot ze een eetpatroon dat gebaseerd is op plantaardig voedsel, iets wat ook dierenrechtenorganisatie PETA niet is ontgaan. Zij kwamen daarom op Moederdag met een speciale verrassing voor Kim K.

Kimberly Kowdashian

“PETA bedankt de moeder van vier kinderen voor haar medeleven met moeders van alle diersoorten door haar familie en fans aan te sporen om veganistisch te worden”, klinkt het. Als dank vernoemde de organisatie een koe naar de realityster: Kimberly Kowdashian.

Het gaat om een dier dat in beslag was genomen van een eigenaar die de koe mishandelde. Kimberly Kowdashian leeft sindsdien in een opvangcentrum. “Nu geniet ze van het groene gras en relaxt graag in de schaduw. Ze heeft vrienden gemaakt met een kalf dat Sonya heet en een koe die naar de naam Meena luistert.”

Meer
Lees meer...