Kim Kardashian krijgt meeting met Trump en ze hoopt er een vrouw mee vrij te krijgen met levenslange celstraf voor drugstrafiek

Kim Kardashian gaat op gesprek bij de Amerikaanse president Donald Trump. Dat wordt bevestigd door haar advocaat Shawn Holley. Ze wil Trump overtuigen om gratie te verlenen aan Alice Marie Johnson, een vrouw die sinds de jaren 90 vastzit wegens een niet-gewelddadig drugsmisdrijf.

De reden dat Kardashian haar gesprek kreeg met Trump ligt volgens velen aan Trumps dochter Ivanka en diens echtgenoot Jared Kushner. Anderen denken dat de recente steun van Kanye West, Kardashian haar man, zou geholpen hebben om het gesprek krijgen. Zo poseerde Kanye West onlangs nog apetrots met een Make America Great Again-pet en zei hij meerdere keren dat Trump geweldig is.

Hij noemt Trump één van zijn beste vrienden. Kim Kardashian heeft altijd achter Trumps democratische tegenkandidate Hillary Clinton gestaan. Dat schrijft het Amerikaanse tijdschrift New York Magazine.

Niet-gewelddadig drugsmisdrijf

Alice Marie Johnson is ondertussen 62 jaar en ze zit al twintig jaar vast. “Ik had een mooi leven voor ik in de gevangenis belandde”, zei ze. “Ik was getrouwd met mijn grote liefde, ik had lieve kinderen en een toffe job.”

In 1992 sloeg het noodlot toe. Haar man nam de benen en haar zoon stierf in een scooterongeval. Niet veel later verloor ze haar job bij FedEx. “Ik wist niet meer wat ik moest doen om de eindjes aan elkaar te knopen”, zegt ze. “Voor ik het wist raakte ik betrokken bij drugstrafiek.”

Nooit zelf gesmokkeld

Johnson beweert dat ze zelf nooit met de drugs in aanraking kwam en dat ze enkel codes doorgaf via de telefoon: “Ik ontken zeker niet dat ik iets verkeerds heb gedaan. Het was de grootste fout van mijn leven.”

Heel wat Amerikanen vinden het daarom onterecht dat Johnson levenslang kreeg voor haar misdaad. Hun redenering: ze heeft nooit geweld gepleegd en kwam zelf nooit fysiek met de drugs in aanraking. Bovendien heeft ze kinderen en kleinkinderen om op terug te vallen.

Obama zei nee

Kardashian wil Trump nu overtuigen om Johnson strafvermindering te geven. De zaak werd dankzij Kardashian nationaal nieuws in de VS. Zo tweette ze vorig jaar over de toestand waarin de vrouw verkeert. Johnson vroeg zelf drie keer strafvermindering aan tijdens de presidentstermijn van Barack Obama. Die liet tientallen niet-gewelddadige drugsmisdadigers vrijkomen, maar Johnson werd geweigerd.

Bedankingsbrief

Johnson bedankt Kardashian alvast met een brief: “Mevrouw Kardashian, u bent letterlijk mijn leven aan het redden en mijn familie aan het herstellen door mij terug naar huis te halen. Ik voelde me alsof ik aan het verdrinken was, en u hebt mij een reddingsvest toegegooid. Ik zal u nooit genoeg kunnen bedanken.”

Ze richt zich ook tot Trump. “Onze president heeft de macht om mij een tweede kans te geven. Hij heeft een opportuniteit om ons gerechtssysteem te verbeteren. Ik kan alleen maar hopen dat hij mijn smeekbede hoort.”

Meer
Lees meer...