Left Right
scrollTop top

Wie is Kim Meylemans in ‘De Slimste Mens ter Wereld’ en waar kan je haar van kennen


Kim Meylemans DSMTW
© VIER

Na Hans Vanaken is Kim Meylemans de tweede sporter die haar kans waagt in De Slimste Mens ter Wereld. Kim is een skeletonster en verdedigde onze Belgische kleuren op de Olympische Winterspelen in Pyeongchang in 2018.

De kans bestaat dat je nog nooit van de sport skeleton hebt gehoord. Maar als je de sport wel kent, dan is de kans groot dat dat dankzij de Belgische Kim Meylemans is.

Kim Meylemans

Kim Meylemans verdedigde op de Olympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang in 2018 de Belgische driekleur. Ze deed dat in de wintersport skeleton. De sport waar ze al sinds 2009 mee bezig is. Op dat moment was Kim amper 15 jaar oud.

Kim is geboren in Duitsland, maar heeft Belgische ouders. Daardoor kwam ze in het begin van haar carrière uit voor Duitsland. Ze haalde voor dat land ook de vijfde plaats op de Olympische Jeugdwinterspelen in Innsbruck in 2012. Later besliste ze om uit de komen onder de Belgische vlag. Ze verdedigde dan ook onze landskleuren op de Olympische Winterspelen in 2018. Daar eindigde ze op de 14de plaats in een bewogen wedstrijd. In 2019 werd Kim tweede op het WK Skeleton voor de jeugd in Königssee in Duitsland. Kims bijnaam in skeleton is Lil Belgian.

Skeleton

Skeleton heeft, hoewel de naam anders doet vermoeden, niets met skeletten te maken. Het is een vorm van sleeën waarbij je op je buik en met je hoofd naar voor op je slee ligt. Dat is ook het verschil met rodelen. Bij die sport lig je op je rug op de slee en met je voeten naar voor.

Het is geen sport voor angsthazen, want tijdens een wedstrijd kunnen atleten snelheden tot 145 kilometer per uur halen. Een durver is Kim Meylemans dus al zeker. Het wordt nog afwachten of ze ook aan zo’n topsnelheid door De Slimste Mens ter Wereld racet.

Bekijk hier alle kandidaten van De Slimste Mens ter Wereld 2020.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…