Kim’Kay droomt van comeback: “Desnoods in rolstoel!”

Kim’Kay droomt van comeback: “Desnoods in rolstoel!”

‘Lilali’, de oorwurm die Kim’Kay op de muzikale kaart zette in België, zit bij de minste verwijzing nog steeds drie dagen in ons hoofd, maar het leven van de zangeres is intussen niet meer zo vrolijk. Door medische problemen zit de Oost-Vlaamse aan haar bed gekluisterd, maar ze geeft de hoop op meer muzikaal succes niet op. Het podium lonkt, desnoods in een rolstoel. 

Kim’Kay is klaar voor een comeback. Dat zegt ze in een interview met Dag Allemaal, maar dat dat niet evident zal zijn, blijkt ook meteen. Kim Van Hee, zoals de zangeres en actrice heet, is namelijk aan haar bed gekluisterd. Je zou denken dat de morfineverslaving die ze bekende in een befaamde Koppen-reportage, daar iets mee te maken heeft, maar niets is minder waar.

Enkele weken geleden grapte Kamiel De Bruyne, de schrijver achter Sorry Voor Alles, over Kim’Kay. Zij kon er eigenlijk wel mee lachen, maar de media blies het incident op. Hij excuseerde zich, maar het was tijd voor Van Hee om eens haar kant van het verhaal te doen. Want na de Koppen-reportage is ze wel degelijk hervallen, maar nu is ze al enkele jaren clean.

Dag Allemaal cover

Al vijf jaar in mijn living

Toen Van Hee een tijd terug in het ziekenhuis belandde met nier- en leverfalen, werd ze ook meteen in haar bed gehouden. Een medische fout, zegt ze aan het weekblad, want ze kwam een maand lang helemaal niet uit bed. Haar voeten zijn nu vergroeid: stappen lukt niet meer. Waar ze vroeger dacht dat ze zo’n leven helemaal niet zou aankunnen, klinkt nu toch hoop.

“Ik lig al vijf jaar in dit bed in mijn living. In al die tijd ben ik niet één keer in m’n tuin geweest”, zegt ze over die zware periode. Maar de zin om te zingen, die is gebleven. Rode lopers, grote en kleine podia, Kim Kay is lang niet dood en begraven. “Mocht de vraag komen, dan zet ik de deur open. Dat ‘Lilali’ weer gestegen was in de ‘1000 Klassiekers’ van Radio 2, doet me veel plezier. Het toont aan dat Kim’Kay nog leeft onder de mensen, toch?”

In een rolstoel op het podium

En dus is een retour naar het podium niet helemaal uitgesloten. Met haar medische toestand zou dat ook meteen een taboe doorbreken, maar daar lijkt de 39-jarige helemaal klaar voor. “Desnoods treed ik op in een rolstoel. Als statement!” Daarmee wil ze ook een lans breken voor mensen met een beperking.

“Hoeveel mensen met een handicap komen aan bod in de media? Te weinig! Ik zou ook graag nog eens acteren als ik me weer goed genoeg voel”, zegt ze daarover. “Maar zeg nu zelf: hoeveel personages in een rolstoel zie je in tv-series?” Kim speelde jarenlang een hoofdrol in de sitcom Verschoten en zoon, aan acteertalent ontbreekt het haar duidelijk niet.

Net zoals iedereen in een rolstoel, wil Kim natuurlijk liefst gewoon met haar twee benen op het podium staan. Ze geeft de hoop om dat ooit weer te kunnen, zeker nog niet op.

Ik wil dat mijn verhaal hoop uitstraalt. Ik hoop, misschien tegen beter weten in, dat er na dit gesprek een arts opstaat die zegt: ‘Kim, ik kan jou weer doen lopen.’ Ik zou graag dé specialist vinden die mij durft te opereren.”

Gesponsorde artikelen