Kind van de 90’s? Dan ken je deze dansmoves zeker nog

Wie is geboren, opgegroeid of zijn tweede jeugd heeft beleefd in de nineties, zal ons zeker niet tegenspreken: de dansmoves uit de jaren 90 zijn le-gen-da-risch. Hoog tijd dus om nog eens volledig los te gaan op de allercoolste pasjes waar we ooit de dansvloer mee onveilig maakten. Five, six, seven, eight: let’s go!

1. De Macarena

Beginnen doen we uiteraard met de Macarena, omdat er  geen enkel dansje bestaat dat je ooit meer hebt opgevoerd. 

Je mag trouwens van geluk spreken dat je als kiddo de tekst nog niet begreep. “What was I supposed to do? He was outta town and his two friends were soooo fine” is niet meteen het soort relatieadvies dat wij zouden geven…

Van de uitdagende lyrics trekken de boys van One Direction zich alvast niets aan. Al hadden ze in hun kindertijd wel wat meer mogen oefenen op de juiste pasjes.

2. De Robot

Of je maakt de dansvloer helemaal gek met je geweldige robotmoves of je maakt jezelf gigantisch belachelijk, maar opvallen doe je so-wie-so.

Gênante of hilarische fimpjes met je eigen probeersels, mag je ons trouwens altijd bezorgen!

3. De Hammer

Zéker weten dat je Can’t Touch This van MC Hammer zot gedraaid hebt om de coole danspasjes te leren. Onze favoriet? De hamer! In theorie poepsimpel, maar slechts weinigen kunnen hem in de praktijk tot een goed einde brengen. En precies dát levert hilarische taferelen op op de dansvloer!  

Bart Simpson doet een mooie poging…

… maar wie the one and only master nog eens aan het werk wil zien, alsjeblieft:

4. Het vierkant

De enige 90’s-move die zelfs mensen met een compleet gebrek aan danstalent, iets of wat deftig kunnen uitvoeren. Niet toevallig onze favoriet…

5. De running man

Niemand die de running man beter uitvoert dan Will Smith. Maar blijven oefenen, en ooit, ja ooit, komt het allemaal goed.

6. De ramenkuiser

Alweer een move die op élk liedje toepasselijk leek in de nineties. Maar nog even voor alle duidelijkheid: dit is niet het meest geschikte danspasje om meisjes mee te versieren.

7. Vogueing

Vogue van Madonna mag uiteraard niet ontbreken. Met de eerste fase (zie hierboven) komt iedereen weg, maar zodra Madge fase 2 (zie hieronder) inzet, gaan de meeste lichaamsdelen helaas hun eigen, ongecontroleerde leventje leiden.

8. De slut drop

Dé move die iedereen zich nog herinnert uit de geweldige chick flick 10 things I hate about you (we still miss you, Heath!) Maar vooral: de move waarmee duizenden meisjes zich hopeloos belachelijk maakten op feestjes. 

Nope, je al dansend bukken met hoge hakjes aan je voeten of met iets te veel alcohol in je lijf, is géén goed idee.

Lisa is gelukkig slim genoeg om het ‘bukgedeelte’ te laten voor wat het is… You go, girl!

9. De ‘er ligt een vuiltje op m’n schouder’

Zo makkelijk. Zo onnozel. Maar zo grappig wanneer mensen écht denken dat er iets aan je schouders hangt (moehaha).

10. Het slangske

Voor het slangske is heel wat oefening nodig. Maar eens je de move onder knie hebt, is het eentje waarmee je gegarandeerd alle ogen naar je toetrekt… doordat je iemand zonder het te beseffen een blauw oog hebt geslagen met je slingerende armbewegingen, bijvoorbeeld. (oeps!)

11. De sexy hair lift

Oh jawel, ook in de 90’s werd er al heel wat versierd en verleid op de dansvloer. Wulpse blik: check, ondeugend snoetje: check, handen in de haren: trippel check!

12. De Achy Breaky Heart

Lang voor Miley Cyrus de wereld aan het twerken zette, haalde papa Billy Ray zijn Achy Breaky moves al boven. Het komt waarschijnlijk niet als een verrassing, maar in tegenstelling tot zijn dochter, haalde Billy Ray geen voorpagina’s met zijn dansje.

13. Het luchtkeyboard

Easy as hell maar zo ontzettend cool. Afhankelijk van wie het doet natuurlijk…

14.  De losse nek

Eentje waar je talent voor nodig hebt. En een lege maag, wegens het verhoogde risico op een plotselinge aanval van misselijkheid. 

15. De shake that booty

Got me looking so crazy right now, is ongetwijfeld de gedachte die in je opkomt terwijl je voluit met je booty shaket op de dansvloer. Tenzij je Beyonce heet natuurlijk. Of Ross Geller… 

16. De butterfly

Afronden doen we met de hilarische butterfly. Omdat we er na al die jaren nog altijd niets van bakken, maar we ervan overtuigd zijn dat het ons ooit zal lukken. En jou ook. Beloofd.

Zijn we nog enkele moves vergeten waar jij helemaal los op ging in de 90’s? Vul ons lijstje dan zeker aan via de reacties, Facebook of Twitter!

Meer
Lees meer...