‘Kinds of Kindness’ van Yorgos Lanthimos komt naar Disney+

Disney+ voegt volgende week een nieuwe topfilm toe aan zijn catalogus. Het gaat om Kinds of Kindness, de meest recente worp van regisseur Yorgos Lanthimos. De film is vanaf vrijdag 30 augustus gratis te streamen voor alle abonnees.

De Griekse regisseur Yorgos Lanthimos, ook bekend van The Lobster en The Favourite, maakte vorig jaar indruk met de film Poor Things. Het leverde hem maar liefst elf Oscarnominaties op, waarvan hij er uiteindelijk vier wist te verzilveren.

Drieluik

Een van die Oscars ging naar Beste Actrice Emma Stone. Zij werkte vlak daarna opnieuw samen met Yorgos Lanthimos voor de film Kinds of Kindness. Die film wordt omschreven als een driedelige fabel. “Een man zonder keuze probeert controle te nemen over zijn leven. Een politieagent die gealarmeerd is omdat zijn op zee vermiste vrouw is teruggekeerd en een ander persoon lijkt. En een vrouw die vastbesloten is een specifiek iemand met een bijzondere vaardigheid te vinden, die voorbestemd is om een wonderbaarlijke spirituele leider te worden”, luidt de beschrijving van het drieluik.

Het scenario van Kinds of Kindness is van de hand van Yorgos Lanthimos samen met zijn landgenoot Efthimis Filippou, die ook al meeschreef aan The Lobster. Met Emma Stone en Willem Dafoe keren twee hoofdrolspelers uit Poor Things terug. De cast bestaat zoals gezegd verder ook nog uit Jesse Plemons (Killers of the Flower Moon), Margaret Qualley (Once Upon a Time in Hollywood), Hong Chau (The Whale), Joe Alwyn (The Favourite), Mamoudou Athie (Jurassic World Dominion) en Hunter Schafer (Euphoria).

Kinds of Kindness is vanaf 30 augustus te zien op Disney+.

Voor meer streamingnieuws kan je je inschrijven op onze wekelijkse streamingnieuwsbrief.

Meer
Lees meer...