Oscarfavoriet ‘Poor Things’ verschijnt zeer binnenkort op Disney+

De uitreiking van de Oscars komt eraan en Disney+ viert mee. De streamingdienst heeft namelijk aangekondigd dat de film Poor Things vanaf donderdag 7 maart te zien is. Poor Things is maar liefst 11 keer genomineerd voor een Academy Award en hoort daardoor bij de favorieten.

Poor Things van regisseur Yorgos Lanthimos is een van de meest besproken films van de voorbije maanden. Hoewel de filmwereld vooral in de ban leek van Barbie en Oppenheimer, ging ook Poor Things met heel wat aandacht lopen.

De ietwat excentrieke film met onder andere Emma Stone, Mark Ruffalo en Willem Dafoe is dan ook meermaals genomineerd voor een Oscar. Ook tijdens voorgaande awardshows, zoals de Golden Globes, viel de film al in de prijzen. Binnenkort, vanaf donderdag 7 maart, kunnen abonnees van Disney+ de film gratis bekijken en zelf oordelen.

Poor Things

Poor Things vertelt het verhaal van Bella. Zij is een jonge vrouw die weer tot leven wordt gewekt door de briljante dokter Godwin Baxter (Willem Dafoe). Onder Baxters bescherming verlangt Bella ernaar om bij te leren. Maar wanneer ze de gladde advocaat Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo) ontmoet, beseft ze ook dat ze de echte wereld mist.

Samen met Duncan maakt ze een opvallende reis langs verschillende landen, waar ze strijdt voor gelijkheid en bevrijding. De film werd geregisseerd door Yorgos Lanthimos, die ook bij de Oscars kans maakt op het beeldje voor Beste Regie. Daarnaast is de film ook genomineerd in de categorieën Beste Film, Beste Actrice (Emma Stone), Beste Acteur in een Bijrol (Mark Ruffalo), Beste Aangepast Scenario, Beste Soundtrack, Beste Cinematografie, Beste Montage, Beste Product Design én Beste Make-up.

Poor Things is vanaf 7 maart te zien op Disney+.

Meer
Lees meer...