Kleinzoon Johny Voners lost single één jaar na zijn overlijden

Johny Voners is vandaag precies één jaar geleden overleden aan de gevolgen van kanker. De F.C. De Kampioenen-acteur heeft een liefhebbende familie achtergelaten. En z’n kleinzoon Tibo heeft ter nagedachtenis van zijn ‘bompa’ een jazznummer op de wereld losgelaten.

De wereld van F.C. De Kampioenen-fans is een jaar geleden helemaal veranderd. Op 17 maart 2020 is namelijk acteur Johny Voners overleden. Hij kroop jarenlang in de huid (en op de barkruk) van Xavier Waterslaeghers, maar verloor de strijd tegen kanker.

‘Bompa’ eren

De fans zijn hem nog niet vergeten. En z’n familie uiteraard ook niet. Zo heeft Tibo Polleunis, de 20-jarige kleinzoon van Johny Voners, een nummer op de wereld losgelaten. Met 1945 wil hij z’n ‘bompa’ eren, op de dag waarop hij precies één jaar overleden is.

“Niet lang na z’n dood ben ik beginnen schrijven”, vertelde Tibo aan Het Nieuwsblad. Hij legde ook de titel van z’n nummer uit. “1945 is niet alleen het geboortejaar van ‘bompa’, maar toen kwam er ook een einde aan de Tweede Wereldoorlog. Een heel positief jaar. Ik hoop dat dit nummer ertoe zal bijdragen dat opa nooit vergeten wordt.”

Beluister hier het nummer van Tibo voor z’n ‘bompa’ Johny Voners:

F.C. De Kampioenen

Niet alleen de echte familie van Johny Voners heeft de overleden acteur geëerd. Ook z’n F.C. De Kampioenen-familie heeft dat gedaan. Zij hebben daar niet mee gewacht tot een jaar na z’n overlijden. Nope, Xavier Waterslaeghers werd uitgebreid herdacht in de kerstspecial van de reeks.

Die special is het best bekeken programma van 2020 geworden. Zo deed de F.C. De Kampioenen beter dan de finale van The Masked Singer. Maar daar blijft het niet bij. Het programma is ook in de top 10 van de best bekeken programma’s sinds het begin van de CIM-metingen (in 1997) terechtgekomen.

Begin deze maand raakte nog bekend dat er geen nieuwe afleveringen van F.C. De Kampioenen zullen komen. Het is voor actrice en scenarioschrijfster Ann Swartenbroeckx (Bieke) te moeilijk om verder te gaan zonder Johny Voners. Ook de rest van de cast denkt er zo over.

Meer
Lees meer...