Kompass in Gent verhuist naar nieuwe locatie

De beroemde Gentse nachtclub Kompass verhuist. Na vier jaar moet de club zijn huidige locatie aan de Ottergemsesteenweg-Zuid aan de Ghelamco Arena verlaten omdat het gebouw wordt afgebroken. Waar de nieuwe locatie van Kompass zal zijn, is nog niet bekend.

“Aan elk tijdperk komt een einde, zo ook aan Kompass op zijn huidige locatie”, schrijft de nachtclub op Facebook. “Na talloze lange gesprekken met onze verhuurder waarbij we alle mogelijke alternatieven hebben onderzocht, bleken de onderhandelingen uiteindelijk vruchteloos. Het gebouw, ons huis, zal begin volgend jaar worden gesloopt om plaats te maken voor een groothandel in bouwmaterialen.”

“We zijn genoodzaakt afscheid te nemen van het iconische gebouw dat we de afgelopen vier jaar onze thuisbasis hebben genoemd. Slechts vier jaar, maar toch zijn er zoveel herinneringen gecreëerd op deze iconische plek. Maar wees niet bedroefd. Degenen die Kompass sinds het begin hebben gevolgd, weten dat onze saga zal doorgaan. We sluiten niet, we gaan gewoon in beweging. En verhuizen betekent verbeteren”, gaat het bericht verder.

???? ??????? ???????… Every era comes to an end and so will Kompass’ at its current location. After numerous lengthy…Geplaatst door Kompass op Dinsdag 15 december 2020

Nieuwe locatie

Naar waar Kompass verhuist, is nog niet bekendgemaakt. De club deelt wel mee dat alle vouchers en tickets die mensen hebben nog hebben, geldig zullen blijven op de nieuwe locatie. Het lijkt dus voor de hand te liggen dat het team achter Kompass een even groot gebouw heeft gevonden.

Of dat opnieuw is Gent zal zijn, is wel niet zeker. Vorig jaar kwam het namelijk meermaals tot een clash tussen Kompass en het stadsbestuur van Gent. Burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld) sloot de club toen voor enige tijd na enkele drugsincidenten. Toen verhuisde Kompass tijdelijk naar andere locaties zoals de discotheek Kokorico en De Shop in Antwerpen.

Virtueel afscheidsfeest

Ook dit jaar kende Kompass uiteraard een moeilijk jaar. Door de coronacrisis moest het namelijk heel wat evenementen afschaffen. Aanvankelijk probeerde de club dat op te lossen door aan de ingang de temperatuur van alle bezoekers te meten, maar uiteindelijk zag het zich – zoals alle clubs – genoodzaakt de geplande feesten af te gelasten.

Sindsdien organiseerde Kompass wel meerdere succesvolle virtuele evenementen. Ook het afscheidsfeest van de club zal op die manier doorgaan. Op oudejaar komt niemand minder dan Amelie Lens namelijk draaien samen met Farrago en Corvus Ex. Die slotavond is gratis online te volgen.

Meer
Lees meer...