Gentse Kompass Klub mag waarschijnlijk toch weer open ondanks bevel van burgemeester De Clercq

Gentse Kompass Klub mag waarschijnlijk toch weer open ondanks bevel van burgemeester De Clercq

De auditeur, of onderzoeker, van de Raad van State heeft gezegd de Kompass Klub in Gent dan toch weer open mag. Die was op bevel van de burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld) gesloten na een reeks drugsincidenten. Aangezien het advies van de auditeur in heel veel gevallen door de Raad van State gevolgd wordt, ziet het er goed uit voor de Kompass Klub.

De Kompass Klub is nu al twee weken gesloten op bevel van Gents burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld). Dat gebeurde na overleg met de politie en het parket. In de Kompass Klub hadden zich verschillende incidenten met drugs voorgedaan. Een medewerker van de dansclub kwam zelfs om het leven door een overdosis XTC. Ook werd er vaak op drugs gecontroleerd in en rond de club, wat heel vaak positieve drugstests opleverde. Daarom besloot het stadsbestuur om de club 4 maanden te sluiten met de mogelijkheid van een evaluatie na 2 maanden.

De uitbaters van de Kompass Klub waren niet akkoord en stapten naar de Raad van State die dinsdag een officiële uitspraak doet. Dat melden de kranten van De Persgroep. De auditeur van de instelling gaf de Kompass Klub al gelijk en diens beslissing wordt meestal gevolgd. Het ziet er dus naar uit dat de beruchte Gentse dansclub volgende week opnieuw z’n deuren opent.

Events verplaatst

De uitbaters hebben ondertussen trouwens al geprobeerd om de events van de komende maanden op andere locaties te laten doorgaan. De vijfde editie van hun feestconcept Trillers werd vorige week nog in discotheek Kokorico gehouden. Het event van dit weekend is dan weer verplaatst naar De Shop in Antwerpen.

twitter

Gesponsorde artikelen