“Koop houdbare producten nu al”: supermarkten houden hart vast voor eindejaarsrush

De supermarktketens houden nu al hun hart vast voor de eindejaarsperiode. Door de waarschijnlijke verdere sluiting van de horeca vrezen ze voor een stormloop op hun winkels, schrijft De Standaard.

Omdat de eerste lockdown al een stormloop teweeg bracht, belooft de tweede lockdown middenin het kerstseizoen niet veel goeds. Iedereen herinnert zich de lange wachtrijen aan de Colruyts en Delhaizes nog wel, maar die supermarkten willen daar zelf liever niet aan herinnerd worden.

Delhaize lanceert alvast een oproep om te vermijden dat er de dagen voor Kerst opnieuw lange rijen voor de winkels staan. “We passen zelf onze promotiecampagnes aan, om klanten aan te zetten nu al bepaalde artikelen in huis te halen en dus gespreid aan te kopen”, zegt woordvoerder Roel Dekelver in de krant.

Afhaalpunten

“Pasta, sauzen, dranken en alles wat houdbaar is, kan je beter nu al kopen”, vervolgt hij. Delhaize zal ook de openingsuren aanpassen: op woensdag 23 en 30 december openen de vestigingen al om 7 uur de deuren, om gespreid winkelen mogelijk te maken. Op donderdag 24 december is dat ook het geval, al sluiten de supermarkten dan de deuren om 17 uur. Het kerstfeest is er uiteraard ook voor het winkelpersoneel.

De afhaalpunten en thuisleveringen zijn andere aandachtspunten. Delhaize voert de capaciteit voor thuisleveringen met 30 procent op, maar waarschijnlijk volstaat dat niet. “Je hebt logistieke beperkingen, zoals beschikbaar transportmateriaal”, voert Dekelver aan. Ook zal het gedurende enkele zondagen mogelijk zijn om thuisleveringen te ontvangen.

Meer
Lees meer...