Kostuumkomedie ‘The Decameron’ staat nu op Netflix

Vanaf vandaag kan je op Netflix kijken naar de absurde kostuumkomedie The Decameron. De reeks is gebaseerd op het gelijknamige verhaal van Giovanni Boccaccio uit de 14de eeuw. Dat is ook het tijdperk waarin de reeks zich afspeelt. Hoewel reeksen van die tijd meestal kostuumdrama’s zijn, gaat het hier wel degelijk om een komedie en wel eentje van het meest absurde soort.

Vanaf vandaag kan je op Netflix kijken naar misschien wel de meest opvallende reeks van het jaar. The Decameron is een komedie die zich afspeelt in 1348 in het Italiaanse Florence. Het gaat om een donkere komedie die gebaseerd is op het gelijknamige werk van Giovanni Boccaccio dat daadwerkelijk in de 14de eeuw geschreven werd en verschillende kortverhalen bevat.

The Decameron

The Decameron volgt een groep notabelen en hun diensters die tijdens de uitbraak van de pest in 1348 hun toevlucht zoeken in Villa Santa net buiten Florence. Om de tijd te doden vertellen ze elk om beurten een verhaal. Die verhalen variëren van grappig tot volledig over the top. De reeks zal het verhaal van het boek volgen, maar voegt er een vleugje Lord of the Flies aan toe. Daardoor zullen we zien hoe de grenzen vervagen en de groep moet proberen om te overleven, wat niet makkelijk blijkt te zijn.

Maker Kathleen Jordan, die eerder ook al Teenage Bounty Hunters maakte, gebruikte het werk van Boccaccio als framework om de reeks rond te bouwen, maar ze wilde ook dieper ingaan op de klassenverschillen. “In tijden van crisis wordt de kloof tussen de haves en de havenots groter en groter. Het is iets dat we zelf ook duidelijk gezien hebben tijdens de coronapandemie.” Toch blijft het vooral een komedie die door actrice Jessica Plummer omschreven wordt als “Love Island, maar dan in de 14de eeuw”. “Veel drama, veel seks en veel gekheid.”

Cast

De reeks kan rekenen op een indrukwekkende cast met enkele klinkende namen. Het gaat zo onder andere om Amar Chadha-Patel (WillowThe Wheel of Time), Leila Farzad (I Hate SuzieBetter), Lou Gala (Julia, Secrets d’Histoire), Karan Gill (I May Destroy You, Screw), Tony Hale (VeepBeing the Ricardos), Saoirse-Monica Jackson (Derry Girls), Zosia Mamet (The Flight AttendantGirls), Douggie McMeekin (HarlotsChernobyl), Jessica Plummer (The Girl Before) en Tanya Reynolds (Sex EducationEmma).

Bekijk hier nog eens de officiële trailer:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Voor meer streamingnieuws kan je je inschrijven op onze wekelijkse streamingnieuwsbrief.

Meer
Lees meer...