Krijgen we dit najaar een Indian Summer?

Krijgen we dan eindelijk die warme, zonnige nazomer? We horen vaak de term ‘Indian Summer’, maar wat is dit eigenlijk? Waar komt deze term vandaan en wat kunnen we verwachten deze herfst? Lees snel verder.

Geschreven met input van bedrukken.nl

Betekenis van de term

De term Indian Summer komt uit de Verenigde Staten, maar wordt inmiddels over de hele wereld gebruikt. Onder een Indian Summer verstaan we een nazomer in de periode van eind september tot half november. Eén voorwaarde: we spreken pas van een Indian Summer als de warme dagen volgen op een tijdsduur van koud weer of vrieskou. Eigenlijk verschilt het per land wanneer je van een Indian Summer mag spreken. In deze periode, de herfst, is het niet koud en herfstachtig, maar juist zonnig en kunnen we genieten van warm herfstweer. Tijdens een Indian Summer lopen de temperaturen al snel op tot 20 á 25 graden. Haal je zomerkleding dus maar uit de kast.

De natste zomer ooit

Helaas was de zomer van 2021 niet al te best. We hoopten op een zomer met hoge temperaturen, dagjes naar het strand en zonnige momenten in de achtertuin. In plaats hiervan was het koud en kregen we te maken met regen. Het was zelfs de natste zomer ooit. Nog niet eerder telde een zomer zoveel natte dagen als dit jaar. In plaats van onze bikini en zwembroek konden we onze paraplu tevoorschijn halen. Probeer het beste uit deze regenachtige dagen te halen. Laat bijvoorbeeld paraplus bedrukken met een leuke tekst of een all-over print. Blijf je liever droog en warm binnen en speel je graag spelletjes? Nodig vrienden uit en organiseer een spelletjesmiddag. Een bordspel, kaartspel of een gezelschapsspel… je zult je niet snel vervelen. Houd de score bij in een notitieboekje. Kies voor notitieboekjes bedrukken zodat je vrienden notities kunnen maken in de leukste boekjes.

Mooie herfstdagen

Dan de vraag ‘komt de Indian Summer er dit jaar?’ Ja, dat is zeker mogelijk. De eerste weken in september hebben we ook temperaturen van rond de 25 graden gezien. Zoals altijd blijft het Nederlandse weer onzeker en weten we dus niet hoelang dit weertype aanhoudt. Toch is de kans groot dat september meer zomerse dagen gaat opleveren dan de maand augustus.

Meer
Lees meer...