Kris Peeters: “N-VA is al volop bezig met postjes uit te delen”

Enkele weken geleden leek het nog alsof de Vlaamse regering zo goed als klaar was om eraan te beginnen, maar de laatste dagen blijken de onderhandelingen vooral erg stroef te gaan. De uitspraak van Bart De Wever over een akkoord over een goeie week, kan bovendien op niet veel bijval rekenen bij CD&V.

N-VA-voorzitter Bart De Wever zei gisteren dat de knopen op tafel liggen, en er een hakbijl naast ligt om deze snel door te hakken. Als er goed wordt voort onderhandeld, dan moet dat volgens De Wever volgende week lukken. “Ik ben optimist daarover”, zei hij aan VTM Nieuws. Vandaag waren de onderhandelaars van N-VA heel wat minder gewillig om uitleg te geven. Zowel Ben Weyts, Philippe Muyters als Liesbeth Homans probeerden zo snel mogelijk van het reportageteam af te geraken.

Kris Peeters stopte dan weer wel om wat extra uitleg te geven over de onderhandelingen, en daaruit blijkt toch wel dat ze bij CD&V liever geen deadline van Bart De Wever hadden gehoord. “Ik denk niet dat dat verstandig is”, zo zei hij aan VTM Nieuws. Het zou volgens hem snel kunnen gaan als ze bij N-VA met aanvaardbare oplossingen komen, maar die zijn er voorlopig nog niet. En of hij zelf uit de Vlaamse regering zou verdwijnen? “Ik stel vast dat de N-VA al volop postjes aan het uitdelen is, en dat is ook niet verstandig.”

Meer
Lees meer...