Kwartaalcijfers Netflix zijn beter dan verwacht

Netflix heeft zijn cijfers gelost voor het tweede kwartaal van 2024. Die blijken beter te zijn dan de verwachtingen. De streamingdienst lokte van april tot juni in totaal 8,05 miljoen extra betalende abonnees, waardoor het totale aantal abonnees nu staat op 277,65 miljoen. In totaal maakte de streamingdienst ook 9,56 miljard dollar (8,78 miljard euro) winst.

Netflix heeft zijn kwartaalcijfers voor het tweede kwartaal van 2024 gelost. De streamingdienst deed het beter dan de voorspellingen door succesvolle reeksen, zoals Baby Reindeer en het derde seizoen van Bridgerton, die nieuwe abonnees konden lokken.

Winst

Netflix heeft er een sterk kwartaal op zitten. Wall Street voorspelde dat de streamingdienst 9,53 miljard dollar (8,75 miljard euro) winst zou boeken, maar uiteindelijk doet Netflix het met 9,56 miljard dollar (8,78 miljard euro) beter dan die voorspelling. De winst per aandeel werd geschat op 4,74 dollar (4,35 euro), maar ook dit bedrag wordt met 4,88 dollar (4,48 euro) overschreden.

Maar het is vooral in het aantal nieuwe abonnees waar Netflix de verwachtingen flink overstijgt. Analisten voorspelden dat de streamingdienst 4,8 miljoen nieuwe betalende abonnees zou trekken in het tweede kwartaal, maar dat werden er maat liefst 8,05 miljoen.

107 Emmy-nominaties

Dit is niet het enige goede nieuws van Netflix deze week. Want de streamingdienst verzamelde maar liefst 107 Emmy-nominaties voor zijn titels, dat is meer dan eender welke andere streamingdienst. Vooral The Crown (18 nominaties), Ripley (13 nominaties) en Baby Reindeer (11 nominaties) maken kans om met verschillende prijzen naar huis te gaan.

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Voor meer streamingnieuws kan je je gratis inschrijven op onze wekelijkse streamingnieuwsbrief.

Meer
Lees meer...