Left Right
scrollTop top

Laat je niet vangen! Welke streamingsdienst is geschikt voor jou?


Laat je niet vangen! Welke streamingsdienst is geschikt voor jou?

In de laatste 4 jaar schoten de aanbieders van videostreaming als paddestoelen uit de grond. Maar wacht voor je je zomaar abonneert! Wij helpen je een streamingsdienst te vinden die beantwoordt aan jouw specifieke voorkeuren en aan jouw specifieke portemonnee.  

NETFLIX

Netflix is veruit de populairste streamingsdienst van België. Vanaf 7,99 euro per maand kan je, weliswaar in je uppie, genieten van het aanbod aan Films en TV-series. Om dat met z’n tweeën te doen en in HD betaal je 9,99 euro per maand. In beide gevallen is de eerste maand wel gratis.

Wat de series betreft is Netflix een zeer goede keuze. Je kan er genieten van kaskrakers zoals Breaking Bad en The Walking Dead. Ook de exclusieve Netflix-producties hebben bewezen de moeite te zijn. We denken hier onder andere aan Orange Is The New Black, Bojack Horseman, Better Call Saul en Designated Survivor.

Een ander pluspunt aan Netflix is dat zij, vergeleken met andere streamingsdiensten, een grote waaier aan kinderprogramma’s aanbieden. Ook wordt veel aandacht aan (stand-up) comedy besteed. Zo kreeg comedylegende Dave Chappelle onlangs een contract van 50 miljoen dollar aangeboden om twee exclusieve specials te maken voor Netflix.

Qua films is Netflix zwak, de echte cinefiel bekijkt toch beter even het aanbod van andere streamingservices . Netflix heeft een aanvaardbaar aantal klassiekers (Mystic River, The Lord Of the Rings, I Am legend) maar hun aanbod aan nieuwe films is eerder teleurstellend.

Amazon

Amazon is de goedkoopste van de hele hoop. 4 Euro per maand, zoveel kost het om je te abonneren op deze service. Voor 49 euro per jaar krijg je naast hun aanbod aan series en films ook nog eens gratis verzendingen (binnen de dag) van aankopen uit de online shop van Amazon.

De lage prijs wordt weliswaar gereflecteerd in het aanbod van Amazon. Op het vlak van topseries kan Amazon niet opboksen tegen Netflix of Telenet Play.

Het vlaggenschip van de Amazon series is The Grand Tour. Deze serie is de voortzetting van het populaire BBC-programma Top Gear. Het programma wordt gemaakt door Top Gear-presentatoren Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond nadat Clarkson ontslagen werd bij de BBC. Voor diehard Top Gear-fans is dat misschien al reden genoeg om zich te abonneren op Amazon. Een andere populaire serie op Amazon is The Man In The High Tower.

Amazon heeft meer films dan series in de aanbieding maar ook hier het aanbod niet optimaal. Er ligt een grote nadruk op oude klassiekers (Miami Vice, Ethernal Sunshine Of The Spotless Mind). Ook is er keuze uit een uitgebreide selectie Bollywood films. Voor de liefhebbers?

Een ander groot nadeel is het ontbreken van ondertitels bij zowel Amazon’s films als series.

Telenet Play More

Laten we beginnen met de nadelen. En dat is er eigenlijk maar eentje, maar wel een hele belangrijke: de prijs! Voor een abonnement op Play More betaal je 24,95 per maand. Dat maakt van Telenet Play more meteen de duurste streamingsdienst van Vlaanderen.

Voor die prijs krijg je dan ook wel het beste algemene aanbod aan films en series van alle providers. Telenet heeft een overeenkomst gesloten met de Amerikaanse betaalzender HBO en enkele andere grote Amerikaanse studio’s. Het resultaat is een gigantisch aanbod aan bekende en minder bekende topseries. Ook series van buiten de VS worden niet geschuwd.

Wat de films betreft is geen beter alternatief als Telenet Play More. Waar Netflix en Amazon het moeten hebben dan hun aanbod aan (voornamelijk hollywood) klassiekers kan Telenet Play More uitpakken met recente films van over de hele wereld. Daarbovenop zijn er ook premières te zien op Play More.

Let wel op: Telenet Play More is niet te verwarren met Telenet Play. Telenet Play is een digitale televisie-formule waarbij je 8 films, 8 kinderfilms en 8 series krijgt. Een abonnement op Telenet Play kost je 10 euro per maand.

Proximus M&S

Een abonnement op Proximus M&S (movies and series) kost je 9,95 euro per maand. Daarvoor krijg je toegang tot alle series en films die Proximus aanbiedt plus één kanaal waarop non-stop films en series worden uitgezonden. Als je kiest voor de All Entertainment optie betaal je 14,95 per maand. Bij All entertainment krijg je, naast de series en films, ook nog eens 12 entertainment televisiekanalen.

Proximus heeft per jaar zo’n 400 films in de catalogus. Dat is beduidend minder dan zowel Netflix als Telenet Play More. Ook de zender waarop de films en series uitgezonden worden heeft als enige voordeel dat je zelf niet hoeft te beslissen waar je zin in hebt om te bekijken.

In het filmaanbod zien we enkele recente Belgische films (o.a. Belgica) maar algemeen gezien ben je voor goede films beter af bij andere streamingsdiensten.

Bij de series zien we enkele kaskrakers zoals The Walking Dead maar geen enkele serie is exclusief voor Proximus.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  681.250
 • Aantal
  doden
  20.554