Lee Jae-sang wordt nieuwe CEO van HYBE

Eerder deze week kondigde Park Ji-won zijn ontslag aan als CEO van het Zuid-Koreaanse entertainmentbedrijf HYBE. Ondertussen heeft HYBE een opvolger voorgesteld. Het gaat om de huidige CSO Lee Jae-sang.

Er komt een verandering in het leiderschap van het Zuid-Koreaanse entertainmentbedrijf HYBE. Eerder deze week berichtten enkele Zuid-Koreaanse media dat Park Ji-won ontslag zou nemen als CEO. Dat nieuws werd ondertussen bevestigd en HYBE maakte ook al bekend wie de nieuwe CEO zal worden.

Park Ji-won

Park Ji-won maakt sinds mei 2020 deel uit van het toenmalige Big Hit entertainment en stond aan het hoofd van de grote veranderingen die het label sindsdien doormaakte. In oktober 2020 trok het bedrijf naar de beurs en in maart 2021 werd het omgedoopt naar HYBE. Op dat moment nam Park Ji-won ook de fakkel als CEO over van Bang Si-hyuk en werd Bang de CEO van Big Hit Music, het label waaronder de boybands BTS en TXT zitten.

Zo was Park Ji-won ook verantwoordelijk voor de fusie met het label Ithaca Holdings van Scooter Braun in april 2021. Ondertussen heeft HYBE zes agentschappen onder z’n vleugels. Het gaat hierbij om Big Hit Music (BTS, TXT), Pledis Entertainment (SEVENTEEN, TWS …), Belift Lab (ENHYPEN, ILLIT), Source Music (LE SSERAFIM), KOZ Entertainment (Zico, BOYNEXTDOOR) en ADOR (NewJeans). Vooral over die laatste was de afgelopen maanden heel wat te doen.

Lee Jae-sang

HYBE bevestigt nu wat verschillende media eerder deze week al berichtte. Park Ji-won zal ontslag nemen als CEO. “We geloven dat nieuwe leiderschap noodzakelijk is om de veranderingen voort te brengen die nodig zijn voor HYBE 2.0”, klonk het bij Park bij zijn afscheid.

Hij liet ook meteen weten dat Lee Jae-sang, de huidige CSO (Chief Strategy officer), hem zal opvolgen. “Lee Jae-sang, die we willen aanstellen als CEO, is een expert op het vlak van de entertainmentindustrie. Hij heeft heel wat ervaring in strategische planning en uitvoering zowel op nationaal als internationaal vlak. We verwachten dat hij zijn capaciteiten zal inzetten om HYBE te helpen uitgroeien tot een geavanceerd entertainment- en lifestyleplatformbedrijf gebaseerd op muziek en technologie.”

Park Ji-won zal wel actief blijven bij HYBE.

Wil je op de hoogte blijven van alles over K-pop? Schrijf je dan in op onze gratis wekelijkse nieuwsbrief.

Meer
Lees meer...