HYBE vervangt leiderschap ADOR: Enkel CEO Min Hee-jin blijft door uitspraak rechter

Vandaag hield HYBE een aandeelhoudersvergadering over dochterbedrijf ADOR, het agentschap van NewJeans. Het wilde daarop het volledige leiderschap ontslagen en vervangen, maar door een uitspraak van de rechter op donderdag mocht HYBE niet stemmen over Min Hee-jin, de CEO van ADOR. HYBE stemde wel over de rest van de leidinggevenden en die zijn nu dus ontslagen en vervangen.

ADOR heeft drie nieuwe leidinggevenden gekregen na de aandeelhoudersvergadering van HYBE. De zaak rond Min Hee-jin, de CEO van ADOR, sleept nu al langer dan een maand aan. Min Hee-jin wilde met haar agentschap ADOR, HYBE verlaten, maar deed dat volgende HYBE op een illegale manier.

Min Hee-jin

Enkele weken geleden barstte de bom bij HYBE, het Zuid-Koreaanse label, waaronder onder andere de agentschappen van K-popgroepen BTS (BIGHIT MUSIC), SEVENTEEN (Pledis Entertainment) en LE SSERAFIM (Source Music) te vinden zijn. HYBE startte vorige maand een onderzoek naar Min Hee-jin, nadat ze probeerde om het agentschap ADOR los te koppelen van HYBE. Ze deed dit achter de rug van het label en ging daarbij naar verluidt niet al te koosjer te werk.

HYBE bezit 80 procent van de aandelen in het agentschap ADOR. De overige 20 procent zijn in de handen van Min Hee-jin en de andere leidinggevenden van ADOR. Maar volgens HYBE probeerde Min de afgelopen maanden haar aandeel te vergroten. Ze zou daarbij bedrijfsinformatie en persoonlijke gegevens van artiesten van HYBE doorgespeeld hebben als een manier om het label onder druk te zetten.

HYBE maakte al duidelijk dat het Min Hee-jin uit haar rol als CEO van ADOR wil ontzetten. Daarom stond er vrijdag 31 mei een grote aandeelhoudersvergadering op de planning, waarop gestemd zou worden over het bestuur van ADOR. Als HYBE, die met 80 procent de grootste aandeelhouder van ADOR is, stemrecht had, dan zou Min Hee-jin uit haar functie als CEO ontzet worden op grond van een vertrouwensbreuk. Min trok daarom naar de rechtbank om hier een stokje voor te steken. De rechtbank gaf haar op donderdag gelijk, waardoor ze dus voorlopig niet uit haar functie ontzet kon worden.

Nieuw leiderschap

Maar de rechtbank zei niets over de andere leidinggevenden van ADOR. Daardoor kon HYBE twee leidinggevenden van ADOR, waarvan we enkel de familienamen Kim en Shin kennen, ontslagen. Zij werden vervangen door drie nieuwe leidinggevenden, die gekozen werden door HYBE.

Het gaat om het hoofd human resources van HYBE Kim Ju-young, Chief Strategy Officer (CSO) Lee Jae-sang en Chief Financial Officer (CFO) Lee Kyung-jun. Hierdoor heeft HYBE dus meer controle over de beslissingen die gemaakt worden door Min Hee-jin bij ADOR. Ondertussen lopen er nog steeds twee zaken tegen Min. Eentje door HYBE voor vertrouwensbreuk en eentje door BELIFT LAB voor smaad.

Meer
Lees meer...