Alle leden van BTS zijn begonnen aan hun legerdienst, maar groep denkt nog lang niet aan stoppen

Vandaag zijn Jimin en Jung Kook als laatste twee leden van BTS begonnen aan hun legerdienst. Dat betekent dat alle leden van de groep nu vertrokken zijn. Maar dat betekent absoluut niet het einde van de groep, want enkele maanden geleden tekenden de zeven leden van de groep nog een nieuw contract dat hun toekomst vastlegt.

Enkele weken geleden kondigde BIGHIT MUSIC, het agentschap van BTS, aan dat dat RM, Jimin, V en Jung Kook binnenkort aan hun legerdienst zouden beginnen. En dat moment is nu aangebroken. Op maandag begonnen RM en V aan hun legerdienst en vandaag volgden Jimin en Jung Kook.

Legerdienst BTS

In juni 2022 kondigden de leden van de Zuid-Koreaanse boyband BTS aan dat ze een pauze zouden nemen van hun activiteiten als groep. Later werd duidelijk dat ze dit deden met het oog op de verplichte legerdienst. In Zuid-Korea moet elke gezonde man nog steeds een verplichte legerdienst van minstens anderhalf jaar uitvoeren. BTS kreeg van de overheid twee jaar uitstel om aan die dienstplicht te beginnen en er werd op overheidsniveau gesproken over een mogelijke volledige uitzondering. Maar zo ver lieten de leden het zelf niet komen en eind 2022 vertrok Jin als eerste lid van BTS naar het leger.

In april 2023 volgde j-hope als tweede lid van BTS en in september was het de beurt aan SUGA om aan zijn legerdienst te beginnen. Jin en j-hope doen een legerdienst van anderhalf jaar. Daarbij zit Jin al bijna aan een jaar en heeft j-hope er ondertussen al bijna 8 maanden opzitten. SUGA doet, door een aanslepende blessure aan z’n schouder, een alternatieve dienstplicht die drie maanden langer duurt.

RM en V

RM, Jimin, V en Jung Kook zijn de vier jongste leden van BTS. In principe hadden zij dus nog enkele maanden of zelfs jaren te gaan voor ze hun deadline bereikten om aan hun legerdienst te beginnen. Maar omdat BTS de periode van legerdienst tot een minimum wil beperken, zijn zij vroeger aan hun legerdienst begonnen.

De vier leden zullen de kortste legerdienst van 18 maanden doen. RM en V zullen daardoor op 10 juni 2025 terugkeren. Jimin en Jung Kook, die een dag later aan hun legerdienst begonnen, zullen logischerwijs ook een dag later, op 11 juni 2025, terugkeren.

Niet het einde van de groep

De fans van BTS zullen het de komende maanden dus zonder hun favoriete groep moeten stellen. Maar die periode zal maar zes maanden duren. Jin zit morgen namelijk al een jaar in het leger en heeft dus nog maar zes maanden te gaan. Hij zal op 12 juni 2024, één dag voor de elfde verjaardag van BTS, terugkeren en beloofde al dat hij die dag meteen met z’n fans zal vieren. De volgende die zal terugkeren is j-hope op 17 oktober 2024. Doordat SUGA zijn dienstplicht langer duurt, zal hij als laatste terugkeren, op 21 juni 2025. Dat wordt dus de dag waarop BTS opnieuw compleet zal zijn.

De zeven leden van BTS tekenden al een nieuw contract bij hun agentschap BIGHIT MUSIC, dat zal ingaan vanaf hun terugkeer in 2025. Daardoor is ook de verdere toekomst van de groep verzekerd. Bang Si-hyuk, het brein achter BTS, liet al weten dat dat gepaard zal gaan met een grote viering voor de tiende verjaardag van de albumreeks ‘HYYH’, die zowel voor de fans als de leden van BTS een belangrijke betekenis heeft.

Maar ook de komende maanden moeten fans niet op hun honger zitten. Volgende week verschijnt namelijk de docureeks BTS Monuments: Beyond The Star en verschillende leden lieten al weten dat ze nog dingen voorbereid hebben voor de komende maanden.

Meer
Lees meer...