RM en V van BTS beginnen aan verplichte legerdienst

Deze week zullen de vier laatste leden van de Zuid-Koreaanse boyband BTS beginnen aan hun verplichte legerdienst. Vandaag was het zo de beurt aan leider RM en zanger V om hun dienstplicht aan te vatten. Jimin en Jung Kook zullen morgen als laatsten vertrekken.

Enkele weken geleden kondigde BIGHIT MUSIC, het agentschap van BTS, aan dat dat RM, Jimin, V en Jung Kook binnenkort aan hun legerdienst zouden beginnen. En dat moment is nu aangebroken. Vandaag meldden RM en V zich aan bij het leger. Morgen volgt de rest.

Legerdienst BTS

In juni 2022 kondigden de leden van de Zuid-Koreaanse boyband BTS aan dat ze een pauze zouden nemen van hun activiteiten als groep. Later werd duidelijk dat ze dit deden met het oog op de verplichte legerdienst. In Zuid-Korea moet elke gezonde man nog steeds een verplichte legerdienst van minstens anderhalf jaar uitvoeren. BTS kreeg van de overheid twee jaar uitstel om aan die dienstplicht te beginnen en er werd op overheidsniveau gesproken over een mogelijke volledige uitzondering. Maar zo ver lieten de leden het zelf niet komen en eind 2022 vertrok Jin als eerste lid van BTS naar het leger.

In april 2023 volgde j-hope als tweede lid van BTS en in september was het de beurt aan SUGA om aan zijn legerdienst te beginnen. Jin en j-hope doen een legerdienst van anderhalf jaar. Daarbij zit Jin al bijna aan een jaar en heeft j-hope er ondertussen al bijna 8 maanden opzitten. SUGA doet, door een aanslepende blessure aan z’n schouder, een alternatieve dienstplicht die drie maanden langer duurt.

RM en V

RM, Jimin, V en Jung Kook zijn de vier jongste leden van BTS. In principe hebben zij dus nog enkele jaren te gaan voor ze hun deadline bereiken om aan hun legerdienst te beginnen. Maar omdat BTS de periode van legerdienst tot een minimum wil beperken, beginnen zij vroeger aan hun legerdienst.

De vier leden zullen de kortste legerdienst van 18 maanden doen. Daarbij raakte wel al bekend dat V aanvaard is bij het Special Duty Team (SDT) van de Army Capital Defense Command dat instaat voor de bescherming van de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul. Het gaat om een unit die voornamelijk instaat voor het bestrijden van terrorisme en gewelddadige aanslagen in de hoofdstad. RM en V zullen op 10 juni 2025 terugkeren. Jimin en Jung Kook, die morgen aan hun legerdienst beginnen, zullen logischerwijs ook een dag later, op 11 juni 2025, terugkeren. De terugkeer van SUGA staat gepland voor 21 juni 2025 en dat zal dus de dag zijn waarop de groep opnieuw compleet is. De zeven leden van BTS tekenden al een nieuw contract bij hun agentschap BIGHIT MUSIC, dat zal ingaan vanaf hun terugkeer in 2025. Daardoor is ook de verdere toekomst van de groep verzekerd.

Jin zit deze week precies een jaar in het leger en zal op 12 juni 2024 als eerste terugkeren van zijn dienstplicht. Dat betekent dat fans van BTS het enkele maanden zonder ook maar één lid van BTS zullen moeten stellen, maar gelukkig zal de leegte al meteen gevuld worden door de docureeks BTS Monuments: Beyond The Star die vanaf volgende week te vinden is op Disney+ en waarschijnlijk zullen er daarna nog wel enkele verrassingen volgen.

Alle leden van BTS, dus ook Jin, j-hope en SUGA, zakten af naar het militaire domein om RM en V uit te zwaaien:

Meer
Lees meer...