J-hope begint als tweede lid van BTS aan legerdienst

Iets meer dan vier maanden nadat Jin als eerste lid van BTS begon aan zijn verplichte legerdienst, meldde j-hope zich vandaag als tweede lid van de groep aan bij het Zuid-Koreaanse leger. De volledige groep – dus ja, ook Jin – was aanwezig om hem af te zetten aan de poort van de kazerne.

De komende maanden zullen alle zeven leden van BTS starten met hun verplichte legerdienst. Jin was in december de eerste die hiermee startte. Hij zit ondertussen al bijna aan een kwart van zijn dienst. En vandaag ging een tweede lid zich aanmelden bij het leger.

J-hope

Twee maanden geleden kwamen we al te weten dat j-hope het volgende lid van BTS ging zijn om aan z’n legerdienst te beginnen. En vandaag ging hij zich aanmelden. Maandag deelde de rapper nog foto’s van zijn afgeschoren haren (wat verplicht is voor het leger) en vandaag deelde het officiële account van BTS op Twitter twee foto’s van de hele groep.

Op de foto’s is j-hope met z’n geschoren hoofd te zien, net als alle andere leden van BTS. Zelfs Jin was – in uniform – van de partij. J-hope zal net zoals Jin een legerdienst als actieve soldaat uitvoeren, waardoor hij 18 maanden weg zal zijn. Zijn terugkeer staat zo gepland voor 17 oktober 2024.

2025

Toen Big Hit Music in oktober 2022 aankondigde dat de zeven leden van BTS hun legerdienst zullen vervullen, lieten ze ook al weten dat BTS normaal gezien in 2025 opnieuw als groep actief zal zijn. Jin zal terug zijn op 12 juni 2024 en j-hope op 17 oktober 2024, wat dus perfect past binnen de planning.

Toch zullen fans niet tot 2025 moeten wachten op nieuw werk van de volledige boyband. Volgende maand verschijnt namelijk hun nieuwe single die als openingsnummer zal dienen voor de nieuwe animatiereeks Bastions.

Bekijk hier alvast de teaser voor dat nummer:

Meer
Lees meer...