Laatste vier leden van BTS kondigen start legerdienst aan

RM, Jimin, V en Jung Kook van BTS zullen binnenkort aan hun verplichte militaire dienstplicht beginnen. Net zoals bij Jin, j-hope en SUGA het geval was, werd de start van de legerdienst aangekondigd met een officieel statement van het agentschap BIGHIT MUSIC. Daarna duurt het nog enkele weken voor de legerdienst ook daadwerkelijk van start gaat.

Nu de promotieperiode van alle soloalbums van de leden van BTS erop zit, wisten fans dat er nog één aankondiging aan zat te komen. En die is nu gekomen. RM, Jimin, V en Jung Kook, de vier jongste leden van BTS, zullen nog voor het einde van het jaar aan hun legerdienst beginnen.

Legerdienst BTS

In juni 2022 kondigden de leden van de Zuid-Koreaanse boyband BTS aan dat ze een pauze zouden nemen van hun activiteiten als groep. Later werd duidelijk dat ze dit deden met het oog op de verplichte legerdienst. In Zuid-Korea moet elke gezonde man nog steeds een verplichte legerdienst van minstens anderhalf jaar uitvoeren. BTS kreeg van de overheid twee jaar uitstel om aan die dienstplicht te beginnen en er werd op overheidsniveau gesproken over een mogelijke volledige uitzondering. Maar zo ver lieten de leden het zelf niet komen en eind 2022 vertrok Jin als eerste lid van BTS naar het leger.

In april 2023 volgde j-hope als tweede lid van BTS en in september was het de beurt aan SUGA om aan zijn legerdienst te beginnen. Jin en j-hope doen een legerdienst van anderhalf jaar. Daarbij zit Jin al bijna aan een jaar en heeft j-hope er ondertussen al ruim 7 maanden opzitten. SUGA doet, door een slopende blessure aan z’n schouder, een alternatieve dienstplicht die drie maanden langer duurt. RM, Jimin, V en Jung Kook zullen nog dit jaar aan hun legerdienst beginnen.

Vier laatste leden

RM, Jimin, V en Jung Kook zijn de vier jongste leden van BTS. In principe hebben zij dus nog enkele jaren te gaan voor ze hun deadline bereiken om aan hun legerdienst te beginnen. Maar omdat BTS de periode van legerdienst tot een minimum wil beperken, zullen ze dus vroeger aan hun dienstplicht beginnen.

Jung Kook liet daarbij al weten dat zijn legerdienst anderhalf jaar zal duren en in december van start zal gaan, waardoor we kunnen vermoeden dat dat ook bij de drie anderen het geval zal zijn. Dit betekent dat de vier net zoals SUGA terug zullen zijn in juni 2025. Wanneer de grote reünie van BTS dus een feit zal zijn. De zeven leden van BTS tekenden al een nieuw contract bij hun agentschap BIGHIT MUSIC, dat zal ingaan vanaf hun terugkeer in 2025. Daardoor is ook de verdere toekomst van de groep verzekerd.

Jin zal op 12 juni 2024 als eerste terugkeren van zijn dienstplicht. Dat betekent dat fans van BTS het enkele maanden zonder ook maar één lid van BTS zullen moeten stellen, maar gelukkig zal de leegte al meteen gevuld worden door de docureeks BTS Monuments: Beyond The Star en waarschijnlijk zullen er daarna nog wel enkele verrassingen volgen.

Meer
Lees meer...