Zuid-Koreaans bedrijf achter BTS, HYBE, fuseert met Ithaca Holdings van Scooter Braun

Het Zuid-Koreaanse bedrijf HYBE, waaronder BigHit Music het agentschap achter onder andere BTS valt, is gefuseerd met Ithaca Holdings van Scooter Braun. Daardoor komen alle artiesten van Braun, waaronder Justin Bieber, Ariana Grande en Demi Lovato, terecht onder dezelfde koepel als BTS.

HYBE, het Zuid-Koreaanse bedrijf waaronder ook het agentschap van BTS te vinden is, is gefuseerd met het Amerikaanse Ithaca Holdings van Scooter Braun. Door de samenwerking zitten artiesten als Justin Bieber en Ariana Grande nu ook onder het Zuid-Koreaanse label.

HYBE

HYBE is de nieuwe naam voor BigHit Labels, niet te verwarren met BigHit Entertainment (nu BigHit Music). BigHit werd in 2005 opgericht door Bang Si-hyuk als BigHit Entertainment, een klein entertainmentbedrijf in Zuid-Korea. Op dat moment werd de entertainmentindustrie in Zuid-Korea gedomineerd door drie agentschappen, de Big Three bestaande uit SM Entertainment, YG Entertainment en JYP Entertainment. Maar door de lancering van BTS in 2013 wist BigHit uit te groeien tot het grootste entertainmentbedrijf in Zuid-Korea, met een omzet die groter is dan de Big Three samengeteld.

De laatste jaren nam BigHit ook verschillende andere agentschappen over, zoals Pledis Entertainment en Source Music. Om verdere verwarring te vermijden, werden die agentschappen, net zoals het eigen BigHit Entertainment ondergebracht onder de noemer BigHit Labels. Maar recent houdt BigHit zich ook niet meer enkel bezig met muziek, maar ook met andere zaken als gaming, sociale media en educatie. Daardoor drong een nieuwe naamsverandering zich op. BigHit Labels werd zo HYBE en BigHit Entertainment werd BigHit Music.

Scooter Braun

Onder HYBE is er ook een specifieke afdeling HYBE America. Het is die tak die nu gefuseerd is met Ithaca Holdings van Scooter Braun. Daardoor vallen ook de artiesten die gemanaged worden door Scooter Braun nu onder HYBE. Het gaat daarbij onder andere om Justin Bieder, Ariana Grande en Demi Lovato. Door de fusering zal Scooter Braun ook zetelen in de raad van bestuur van HYBE.

De naam Scooter Braun kan wel een belletje doen rinkelen. Het is namelijk door hem dat Taylor Swift nu al haar oude nummers opnieuw moet opnemen. Braun bezat de masters van de zes eerste albums van Taylor Swift, waardoor de zangeres de nummers niet meer mocht brengen. Om haar eigen nummers terug in haar handen te krijgen, zal Swift nu al haar oude nummers opnieuw opnemen en uitbrengen. Het eerste resultaat daarvan, de nieuwe versie van Love Story, kregen we al te horen. Op vrijdag 9 april lanceert ze de volledige heropgenomen versie van ‘Fearless’, getiteld ‘Fearless (Taylor’s Version)’.

Invloedrijke groep

Door de fusering zet HYBE zich ook in de Verenigde Staten stevig in de markt. In thuisland Zuid-Korea kon het natuurlijk al rekenen op onder andere BTS, TXT, ENHYPEN, SEVENTEEN en GFRIEND. Maar nu voegt het daar ook tientallen Amerikaanse artiesten aan toe waarvan Justin Bieber, Ariana Grande en Demi Lovato de grootste namen zijn.

Volgens HYBE-CEO Bang Si-hyuk zullen de twee bedrijven “nauw samenwerken op basis van hun bewezen strategieën op het gebied van succes, knowhow en expertise om zo synergie te creëren, grenzen te overschrijden en culturele barrières neer te halen”.

Meer
Lees meer...