Demi Lovato lost videoclip ‘Dancing With The Devil’ waarin ze nacht van overdosis herbeleeft

De Amerikaanse zangeres Demi Lovato heeft de clip voor haar nummer Dancing With The Devil gelanceerd. In die clip herbeleeft ze een onwaarschijnlijk moeilijke dag uit haar leven, de dag waarop ze bijna overleed aan een overdosis. Het is een krachtige clip waarin Demi geen enkel taboe uit de weg gaat.

In 2018 overleed Demi Lovato bijna aan de gevolgen van een overdosis. In haar documentairereeks op YouTube Original vertelde ze daarover al dat ze vijf minuten van haar dood verwijderd was toen ze bewusteloos gevonden werd. De docureeks kreeg de naam Dancing With The Devil en dat is ook de naam van haar nieuwste single, die voorzien werd van een krachtige videoclip.

Dancing With The Devil

In het nummer Dancing With The Devil zingt Demi Lovato over die bewuste nacht. We zien Demi Lovato het nummer zingen in een ziekenhuisbed terwijl er beelden voorbijkomen van de avond voorheen. Demi is te zien op een feestje met het groene jasje dat we al te zien kregen op foto’s van de avond. Op dat feestje kapt ze verschillende glazen alcohol achterover. Ondertussen zingt ze: “Ik zei dat ik oké was, maar ik loog.” Daarna gaat ze naar huis, waar we haar een sms zien sturen. Demi liet al weten in haar docureeks dat ze na het feestje naar haar vaste dealer stuurde. Net op dat moment komt de zanglijn: “Het is zo moeilijk om ‘nee’ zeggen wanneer je danst met de duivel”.

Later in de clip komt een man binnen en geeft haar een zwarte sporttas. Op dat moment gaan de lyrics over hoe het druggebruik van Demi escaleerde van cocaïne naar heroïne. Later is Demi bewusteloos in bed te zien. De dealer controleert haar ademhaling en legt haar op haar zij. Vervolgens neemt hij z’n jas en laat hij Demi achter. Later is het een vriendin van Demi die haar vindt en de hulpdiensten belt.

Op het einde van de videoclip zoomt de camera in op de tatoeage in Demi’s nek. Daar staat het woord “Survivor” (of “Overlever”) te lezen, precies op de plaats waar de zangeres katheters kreeg na haar overdosis. De clip eindigt met de boodschap “een waargebeurd verhaal door Demi Lovato”.

Bekijk hier de videoclip van Dancing With The Devil:

De docureeks Dancing With The Devil is te bekijken op YouTube.

Wie met vragen zit over verslaving en druggebruik kan contact opnemen met het nummer 1712 of de website watwat.be.

Meer
Lees meer...