Left Right
scrollTop top

Demi Lovato: “Ik heb niet gewoon een overdosis genomen, m’n dealer heeft me misbruikt”


Demi Lovato Overdosis Misbruik
© Demi Lovato: Dancing with the Devil – YouTube/Demi Lovato

Demi Lovato lost volgende week haar docuserie Dancing with the Devil op YouTube. In die vierdelige reeks praat de zangeres openhartig over haar turbulent leven. Demi Lovato werd bekend als Disneysterretje, maar ze werd doorheen de jaren steeds dieper geduwd. In 2018 belandde ze in kritieke toestand in het ziekenhuis na een overdosis heroïne. Maar er is nog meer aan de hand. Vlak voor ze in het ziekenhuis belandde, heeft haar dealer haar misbruikt. Daarna liet hij haar voor dood achter.

Demi Lovato: Dancing with the Devil verschijnt pas op 23 maart op YouTube. Maar de docureeks is gisteren al in première gegaan op het SXSW Film Festival in Austin, in de Verenigde Staten. Uit de trailer voor de vierdelige documentaire bleek al dat Lovato héél openhartig zou zijn. En da’s ook effectief gebeurd.

Beroertes en hartstilstand

De eerste beelden van Dancing with the Devil werden ongeveer een maand geleden op de wereld losgelaten. Daarin zagen we Demi Lovato, haar dichtste familie en haar beste vrienden. Ze spraken emotioneel over de overdosis die er in de zomer van 2018 voor zorgde dat de zangeres bijna overleden was.

Vlak na de release van de trailer waren Demi Lovato en regisseur Michael D. Ratner te gast in een panel. De zangeres vertelde daar dat die overdosis serieuze gevolgen heeft gehad. Tijdens haar ziekenhuisopname heeft ze namelijk drie beroertes en een hartstilstand gehad. En die hebben blijvende hersenschade veroorzaakt.

Seksueel misbruik

Demi Lovato geeft in de documentaire meer uitleg over haar overdosis. “Ik heb niet gewoon een overdosis genomen”, klinkt het. “Ik ben misbruikt.” De misbruiker? Haar dealer. Die zou haar niet ‘gewoon’ heroïne gegeven hebben en haar na haar overdosis voor dood hebben achtergelaten.

“Toen ze me vonden, was ik naakt en bauw. Hij heeft met letterlijk voor dood achtergelaten nadat hij me had misbruikt”, vertelt Demi Lovato. “Toen ik wakker werd in het ziekenhuis vroegen ze me of we met wederzijdse toestemming seks hadden gehad.”

“Ik had één vage herinnering van hem bovenop mij. Ik zag die voor m’n ogen en zei ja. Pas een maand later realiseerde ik dat ik op dat moment onmogelijk toestemming had kunnen geven. Daar was ik echt niet toe in staat”, klinkt het nog.

Tweede keer

Dat was niet de eerste keer dat Demi Lovato seksueel misbruikt is. In Dancing with the Devil vertelt de zangeres dat ze haar maagdelijkheid had verloren tijdens een verkrachting. Ze benadrukt dat ze op dat moment wel een koppel vormde, maar dat ze verschillende keren had duidelijk gemaakt dat ze nog niet klaar was voor seks.

Die persoon was een collega van het voormalige Disneysterretje. “Ik moest hem nog elke dag zien. Dus ben ik gestopt met eten om op een andere manier met die pijn om te gaan. Hij is nooit uit de film gehaald waar hij inzat. Ik heb daar altijd over gezwegen. Maar nu ben ik het beu.”

Demi Lovato: Dancing with the Devil verschijnt op 23 maart op YouTube.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update