Ook Justin Bieber stuurt kat naar de Grammy’s

Hoewel Justin Bieber genomineerd is voor vier Grammy’s zal hij toch niet aanwezig zijn bij de uitreiking zondag. De zanger maakte eerder al duidelijk dat hij niet tevreden was over de categorieën waarin hij genomineerd is. Bieber treedt ook niet op tijdens de show dus had het volgens hem geen zin om aanwezig te zijn.

De Canadese zanger Justin Bieber zal niet te zien zijn in de show van de Grammy’s die in de nacht van zondag op maandag uitgereikt worden. Dat meldt Page Six. Hij liet eerder al weten dat hij niet tevreden was over de categorieën waarin zijn album genomineerd is.

R&B

Justin Bieber is genomineerd voor vier Grammy’s. Zo is hij genomineerd Best Country Duo/Group Performance voor zijn nummer 10.000 Hours met Dan + Shay. Zijn nummer Yummy maakt kans op de Grammy voor Best Pop Performance. Intentions, een samenwerking met Quavo, is genomineerd in de categorie Best Pop Duo/Group Performance en zijn album ‘Changes’ kreeg een nominatie voor Best Vocal Album. Genoeg redenen dus om tevreden te zijn, zo zou je denken, maar dat is Justin niet helemaal. Hij is het namelijk niet eens met de nominaties in de pop-categorieën van de Grammy’s.

Op Instagram schreef de zanger z’n frustraties neer in een lange post. “Aan de Grammy’s”, zo steekt de Canadees van wal. “Ik ben gevleid dat ik opgemerkt en geapprecieerd word voor mijn werk. Ik ben heel nauwgezet en bewust over mijn muziek. Met dat gezegd zijnde: ik wilde een R&B-album maken. ‘Changes’ was en is een R&B-album. Het wordt niet gezien als een R&B-album en dat vind ik heel vreemd. Ik groeide op met R&B-muziek en ik hoopte dat ik ooit zelf een project kon maken dat die sound zou bevatten. Het is vreemd dat het niet in die categorie gezien wordt want alles – van de akkoorden tot de melodieën tot de zanglijnen en de hiphop-drums – is gekozen zodat het onmiskenbaar gaat om een R&B-album! Voor alle duidelijkheid: ik hou van popmuziek, maar het is gewoon niet wat ik bedoelde deze keer. Ik ben hoe dan ook dankbaar, voel me gerespecteerd voor m’n werk en ik ben vereerd om genomineerd te zijn.”

The Weeknd

The Weekend liet eerder ook al weten dat hij “zijn label niet langer zal toestaan om muziek in te zenden voor de Grammy’s”. Hij doet dat naar eigen zeggen omdat er gebruik wordt gemaakt van “geheime commissies” die beslissen wie er genomineerd wordt en wie uiteindelijk wint.

Ook Zayn Malik sprak zich enkele dagen geleden nog uit tegen de Grammy’s. Net zoals The Weeknd is hij van mening dat de awards corrupt zijn omdat er absoluut geen transparantie is over hoe de genomineerden bepaald worden. Daardoor kan het volgens de voormalige One Direction-zanger “een ruimte creëren die favoritisme, racisme en netwerking in de hand werkt om zo het stemproces te beïnvloeden”.

Meer
Lees meer...