Justin Bieber is genomineerd voor vier Grammy’s maar hij is niet tevreden over de categorie

De nominaties voor de Grammy’s zijn in een online show bekendgemaakt. Daarbij heeft de Canadese zanger Justin Bieber maar liefst vier nominaties in de wacht kunnen slepen. Maar daar is hij niet onverdeeld tevreden over. Op Instagram uit hij z’n ongenoegen.

Justin Bieber is genomineerd voor vier Grammy’s. Zo is hij genomineerd Best Country Duo/Group Performance voor zijn nummer 10.000 Hours met Dan + Shay. Zijn nummer Yummy maakt kans op de Grammy voor Best Pop Performance. Intentions, een samenwerking met Quavo, is genomineerd in de categorie Best Pop Duo/Group Performance en zijn album ‘Changes’ kreeg een nominatie voor Best Vocal Album. Genoeg redenen dus om tevreden te zijn, zo zou je denken, maar dat is Justin niet helemaal.

“Ik maak R&B”

Justin Bieber heeft dus vier nominaties te pakken, waarvan drie in de Pop-categorieën van de Grammy’s. Het zijn die nominaties waar Justin het niet mee eens is. Op Instagram schrijft hij z’n frustraties neer. “Aan de Grammy’s”, zo steekt de Canadees van wal. “Ik ben gevleid dat ik opgemerkt en geapprecieerd word voor mijn werk. Ik ben heel nauwgezet en bewust over mijn muziek. Met dat gezegd zijnde: ik wilde een R&B-album maken. ‘Changes’ was en is een R&B-album.”

“Daar wringt het schoentje dus, want Justin is met zijn album genomineerd in de Pop-categorie. “Het wordt niet gezien als een R&B-album en dat vind ik heel vreemd. Ik groeide op met R&B-muziek en ik hoopte dat ik ooit zelf een project kon maken dat die sound zou bevatten. Het is vreemd dat het niet in die categorie gezien wordt want alles – van de akkoorden tot de melodieën tot de zanglijnen en de hiphop-drums – is gekozen zodat het onmiskenbaar gaat om een R&B-album! Voor alle duidelijkheid: ik hou van popmuziek, maar het is gewoon niet wat ik bedoelde deze keer. Ik ben hoe dan ook dankbaar, voel me gerespecteerd voor m’n werk en ik ben vereerd om genomineerd te zijn.”

The Weeknd

In zijn caption verduidelijkt Justin nog eens dat hij niet ondankbaar is, maar dat hij gewoon zijn gedachten wilde delen. Hij bedankt ook iedereen die gevochten heeft zodat hij überhaupt nominaties kon krijgen. In 2006 won Justin Bieber al een Grammy voor het nummer Where Are Ü Now, dat was toen in de categorie Best Dance Recording.

De reactie van Justin komt als een scherp contrast tegenover The Weeknd die ondanks zijn topjaar met de monsterhit Blinding Lights geen enkele nominatie kreeg. Hij uitte zijn frustratie via Twitter. “De Grammy’s blijven corrupt. Jullie moeten transparant zijn tegenover mij, mijn fans en de muziekindustrie.”

Meer
Lees meer...