‘Leef!’: Dit zijn de zes levensgenieters die James Cooke ontmoet

Vanavond, maandag 22 februari 2021, start op Play4 de nieuwe reeks Leef!. Daarin maken we samen met James Cooke kennis met zes mensen die terminaal ziek zijn. Hun laatste dag komt steeds dichterbij, maar dat weerhoudt hen er niet van om te blijven genieten. Integendeel.

Wat zou je doen als je wist dat je nog maar enkele maanden te leven had? Het is een vraag die je misschien al bezig heeft gehouden. In Leef! zien we zes mensen voor wie dat de realiteit is. De komende weken zullen we samen met James Cooke kennismaken met John, Lien, Sylvia, Dimitri, Evy en Wouter. Zij zijn terminaal ziek en zitten in de laatste fase van hun leven. Sommigen van hen overleden al in de maanden na de opnames, anderen blijven tot nu dapper vechten.

Dimitri, 39

Dimitri leef
Play4

De eerste aflevering staat in het teken van Dimitri. Hij is 39 en kreeg zes jaar geleden te horen dat hij leukemie heeft. Dimitri werd behandeld met een beenmergtransplantatie, maar zijn lichaam stootte de donor af. Daardoor is genezen niet meer mogelijk en brengt Dimitri de laatste maanden van zijn leven door met zijn vrouw Stefanie en hun twee dochters. Dimitri overleed enkele maanden na de opnames.

John, 62

John Leef
Play4

John is de oudste van de groep. Hij is 62 en een gescheiden vader. In het verleden overleefde John al twee kankers. Maar toen men een half jaar geleden opnieuw uitzaaiingen vond in z’n longen, vond John dat het genoeg was geweest. Hij koos er zelf voor om niet meer behandeld te worden en vooral te genieten van zijn laatste maanden. Dat deed hij deels samen met James. John is recent overleden.

Evy, 35

Leef Evy
Play4

De 35-jarige Evy werd geboren met een hartafwijking. Daardoor bracht ze haar jeugd grotendeels door in het ziekenhuis. Op haar 22ste kreeg ze een donorhart, maar ook dat bleek een afwijking te hebben. Daardoor begon alles opnieuw en ging Evy opnieuw in en uit het ziekenhuis. Maar nu is ze moegestreden. Ook zij heeft gevraagd om de behandeling stop te zetten. Op dit moment leeft Evy nog steeds, maar het is onzeker hoeveel tijd ze nog heeft.

Lien, 37

Leef Lien
Play4

De volgende levensgenieter is Lien. Ook zij heeft een dochtertje van 7 jaar oud. In 2019 kreeg Lien te horen dat ze een zeldzame vorm van galwegkanker heeft. De dokters gaven haar op dat moment nog twee jaar. Die tijd wilde Lien gebruiken om zoveel mogelijk tijd door te brengen met haar dochtertje. Lien overleed enkele maanden na de opnames.

Wouter, 53

Leef Wouter
Play4

Wouter is een muzikant en een echte vechter. Hij overwon zo tien jaar geleden blaaskanker en drie jaar later darmkanker. Maar een jaar geleden werd hij opnieuw getroffen door kanker. Op dat moment had hij nog maar zes maanden te leven. Ondertussen overleed Wouter dan ook aan de gevolgen van de ziekte. Hij liet daarbij zijn vrouw Krista achter en hun samengesteld gezin met zes kinderen.

Sylvia, 39

Leef Sylvia
Play4

Sylvia is de mama van twee jonge zoontjes zoontjes: Youssri en Redouan. Bij de geboorte van haar jongste zoontje Redouan, drie jaar geleden werd bij haar terminale lever- en darmkanker ontdekt. Sylvia overleefde al verschillende keren de deadline die de dokters haar gaven en ook nu blijft ze vechten voor haar leven.

Leef! is vanaf maandag 22 februari elke week te zien om 20.35 op Play4 en GoPlay.be.

Meer
Lees meer...