Leeuw ontsnapt uit Amerikaanse zoo en zijn verzorger overleeft het niet

Leeuw ontsnapt uit Amerikaanse zoo en zijn verzorger overleeft het niet

In North-Carolina in de Verenigde Staten, zijn een leeuw en zijn verzorger om het leven gekomen. De verzorger was samen met een team de leeuwenkooi aan het poetsen toen het dier ontsnapte. De leeuw heeft de verzorger aangevallen en gedood, nadien werd het dier zelf ook neergeschoten.

Het is dé nachtmerrie van elke dierenverzorger en net voor het einde van dit jaar was het in Burlington, North-Carolina, prijs. Daar is de persoon die alle dagen de leeuwenkooi poetste, om het leven gekomen .De leeuwn het Burlington Conservators Centre in North-Carolina, verbleef, zat normaal tijdens het poetsen in een aparte kooi.

Ook in België is een ontsnapte leeuw doodgeschoten.

Kooi open

Om nog onduidelijke redenen is die kooi opengemaakt of open blijven staan. De leeuw heeft vervolgens de verzorger, waarvan de identiteit nog niet werd bekendgemaakt, aangevallen en gedood. Andere verzorgers konden niet op tijd te hulp schieten.

Toen bleek dat de verzorger niet meer kon geholpen worden, hebben de verzorgers alsnog de leeuw moeten doodschieten. Dat was volgens het Conservatory de enige manier om ervoor te zorgen dat ze het lichaam konden terugbrengen.

Er is ook goed dierennieuws: er werd een baby-zebra geboren!

16.000 bezoekers

Het Conservators Centre ving in 2004 14 leeuwen en tijgers op die in abominabele omstandigheden in een andere zoo hadden geleefd. Het is een nonprofit die specialiseert in het opvangen van zulke dieren, het is de eerste keer dat daarbij een dode valt. Het centrum vangt zo’n 80 dieren op en krijgt zo’n 16.000 bezoekers elk jaar.

“Het Conservators Centre is verwoest dat ze vandaag het verlies van een leven moeten melden”, klinkt het in een officieel statement. “Dit is een onderzoek dat nog steeds aan de gang is en we houden jullie op de hoogte zodra er updates zijn.”

Gesponsorde artikelen