Left Right
scrollTop top

LEGO lanceert grootste set ooit met meer dan 9.000 stukjes


LEGO Colosseum
© LEGO

9.036 stukjes groot is de LEGO-set van het Romeinse Colosseum. Daarmee is het de grootste LEGO-set ooit. Vanaf vrijdag 27 november kan je de gigantische set kopen en beginnen bouwen.

LEGO is sinds het begin van de coronacrisis populairder dan ooit. De lockdown heeft heel wat mensen de kleine blokjes doen herontdekken. Dat beseft het speelgoedmerk ook en dus vonden ze het daar tijd voor een nieuwe uitdaging.

Colosseum

Eind november lanceert LEGO dan ook de nieuwe set ‘Colosseum’. Die bestaat uit maar liefst 9.036 stukjes. Daarmee verbreekt LEGO het vorige record van de Star Wars Ultimate Collector Series (UCS) Millennium Falcon. Die dateert uit augustus 2017 en bevat 7.541 stukjes. Daarvoor stond het record op naam van de Taj Mahal met 5.923 stukjes.

Hoewel het LEGO Colosseum bijna 1.500 stukjes meer heeft dan de vorige recordhouder is de prijs toch een stuk lager. De Millennium Falcon kostte namelijk zo’n 800 dollar (675 euro). Voor het Colosseum betaal je ‘maar’ 549,99 dollar (465 euro). De set is te koop vanaf Black Friday, 27 november.

Volwassenen

Met deze nieuwe set mikt LEGO duidelijk opnieuw op iets oudere bouwers. Al sinds enige jaren richt het merk zich niet enkel op kinderen, maar ook op heel wat volwassen fans van de populaire blokjes. Het historische Romeinse gebouw zal voor hen een nieuwe uitdaging vormen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  691.854
 • Aantal
  doden
  20.726