Let op voor virussen als je deze games downloadde van Google Play

Let op voor virussen als je deze games downloadde van Google Play

Hou je van simulators en racing games? Dan heb je misschien de laatste weken een game gedownload uit de onderstaande lijst. Slecht nieuws: dan heb je mogelijk een virus binnengehaald. Check het toch maar even. 

Als je recent een racingspelletje gedownload hebt van Google Play, kan je best eens checken of het stiekem niet om malware gaat. Google heeft namelijk 13 apps uit z’n Google Play Store gehaald dit weekend: die hadden allemaal malware in de code zitten. Als je het spel probeerde lanceerde, crashte het maar installeerde het wel malware op je smartphone. Niet iedereen zal doorhebben dat de problemen met z’n smartphone aan de game liggen.

500.000 downloads

Denk je dat je een uitzondering bent? Zit er niet mee: zo’n 500.000 gebruikers downloadden de spelletjes voor Google Play ze offline kon halen, twee onder hen gingen zelfs naar de ‘trending’-lijsten in hun categorie. Hier is de volledige lijst: Luxury Cars SUV Traffic, Car Driving Simulator, Extreme Car Driving Racing, Moto Cross Extreme Racing, SUV City Climb Parking, Extreme Car Driving City, City Traffic Moto Racing, Extreme Sport Driving, Hyper Car Driving Simulator, Truck Cargo Simulator, SUV 4×4 Driving Simulator, Firefighter – Fire Truck Simulator en Luxury Car Parking.

Android is nu even veilig als de App Store, zegt Google zelf.

Niet zeker of je app ertussen zit? Ze werden allemaal door dezelfde ontwikkelaar online gezet, Luiz O. Pinto. Da’s meteen ook de reden waarom veel mensen dachten dat de app legitiem was. Nog altijd niet zeker? Je kan in de tweet hierboven zien wat de app juist deed als je ‘m opende.

Hier zijn vijftien videogames die iedereen in de jaren 90 speelde en die nu op je smartphone staan!

APK installeren

Meestal vroeg de app bij het openen meteen om een APK te installeren, een file buiten de app store, die geen echte functie had buiten het installeren van malware. Dat is niet ongewoon: ook voor Europese Pokémon GO-spelers gold dat je het spel kon spelen via een apk. Als je dat niet gedaan hebt, is de de kans dat alles met je telefoon in orde is, vrij groot.

Met deze 15 apps kan je geld verdienen.

Om de app te deleten: ga in Safe Modus in je telefoon. Dat doe je door je powerknop even ingedrukt te houden. Als je smartphone vraagt of je wil heropstarten, tik en hou je vinger even op die mogelijkheid. Nadien krijg je de optie om in veilige modus op te starten. En vergeet geen virusscanner te installeren.

Gesponsorde artikelen