Left Right
scrollTop top

Liefhebbers van crime series op Netflix hoeven nog maar twee weken te wachten op het veelbelovende ‘The Staircase’


Liefhebbers van crime series op Netflix hoeven nog maar twee weken te wachten op het veelbelovende ‘The Staircase’

Op 8 juni komt de nieuwe crime serie ‘The Staircase’ uit op Netflix. Het drama gaat over Michael Peterson die in 2001 zijn vrouw dood aan de trap terugvindt. In de serie volg je het strafproces van Peterson, die meteen tot hoofdverdachte nummer één gebombardeerd werd. 

In 2001 belt auteur Michael Peterson de hulpdiensten op, nadat hij zijn vrouw Kathleen onderaan de trap dood aantrof. Een ware jacht op de moordenaar, met Peterson als hoofdverdachte, begon. Net zoals de case van Steven Avery, bekend van de Netflix-serie Making A Murderer, was de hoofdvraag van iedereen “heeft hij het gedaan of niet?”. Nu komt er een serie over de Peterson-zaak uit op Netflix.

De case

Peterson mocht dan wel beweren dat zijn vrouw van de trap was gevallen, gerechtsonderzoekers waren het echter niet eens met hem. Zij zeiden dat sommige verwondingen aan haar hoofd niet overeenkwamen met een val van de trap. Daarbij werd het feit dat Michael Peterson biseksueel was en affaires erop nahield met mannen, onthuld. Het werd meteen als het belangrijkste motief voor de eventuele moord gezien.

Maar daar eindigde de bewijslast tegen Peterson nog niet. De auteur woonde een tijdje in Duitsland en werd ook daar geconfronteerd met een nogal verdacht ongeluk. Een vriendin van hem werd dood teruggevonden met exact dezelfde hoofdwonden als de vrouw van Peterson. Ook bij die zaak zou de vrouw van de trap gevallen zijn. Peterson werd verdacht maar vrijgesproken.

Pinterest Netflix

De serie

De serie zou uit drie afleveringen bestaan en geregisseerd zijn door schrijver, regisseur en Acadamy Award-winnaar Jean-Xavier de Lestrade. Hij maakte al eerder een miniserie van de zaak van 8 episodes in 2004 en een twee-uur-durende documentaire in 2012 nadat Peterson vrijgelaten was en opnieuw naar de rechtbank moest.

Nu werkt hij samen met Netflix om een nieuwe documentaire te maken nadat onthuld werd dat sommige mensen staalhard gelogen hadden tijdens hun getuigenis op het eerste proces. In deze documentaire komt Peterson zelf aan het woord.

Razendbenieuwd naar The Staircase? Bekijk hier dan alvast de trailer:

De driedelige documentaire komt uit op 8 juni op Netflix.

Is dat nog te lang wachten? Bekijk dan onze lijst met 50 beste Netflix-series!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…