Belgisch ijsmerk LiQ brengt ijspralines met Malibu op de markt

LiQ, een West-Vlaamse ijsjes- en pralinefabrikant, komt met een nieuwe zomerse maak. Eerder brachten ze al ijspralines op de markt die infused zijn met Baileys, een Ierse likeur. Nu maakt de chocoladepraline plaats voor een nieuwe frisse Malibu-smaak.

LiQ, Liquor Infused Ice Cream, produceert ijs enkel voor volwassenen. Al zit er maar één procent alcohol in de praline, toch blijft het dessertje bedoeld voor 18-plussers. LiQ omschrijft de nieuwe praline als “een romig ijs met een shhhtje Malibu en een verfrissende ananas-rum kern”. Dit alles in een jasje van Belgische witte chocolade, bestrooid met enkele kokosschilfertjes.

Duurzaamheid

LiQ zet enorm in op duurzaamheid. Zo is elke verpakking gemaakt uit 100 procent gerecycleerd plastic en karton. Helemaal afstappen van plasticverpakking is volgens oprichter van LiQ Jorgo Struyve nog niet mogelijk. “Plasticreductie is belangrijk, maar plastic als verpakking heeft ook veel voordelen voor onder andere de smaak en de kwaliteit van onze ijspralines”, vertelt hij. “Daarom hebben wij ervoor gekozen om enkel nog met consumer gerecycleerd plastic te werken. Zo bestaan onze verpakkingen uit 100 procent gerecycleerd materiaal, want we gebruiken al altijd gerecycleerd karton. Met behulp van de consumenten, worden ze opnieuw 100 procent gerecycleerd. Een stap in de goede richting!”, concludeert hij.

Malibu

Vorig jaar bracht LiQ al ijspralines op de markt met Baileys. Nu koos het merk ervoor om hun assortiment aan te vullen met een zomerse frisse alcohol en daarbij leek Malibu de perfecte toevoeging. “Deze nieuwe samenwerking helpt ons bij de versterking van onze internationale marktpositie”, zegt oprichter Struyve.

De drank wordt gebotteld in het Schotse Dumbarton, maar komt oorspronkelijk uit het Caraïbische Barbados. Het is een drank op basis van rum, maar smaakt zoeter door kokosextracten.

Vanaf april 2023 kan je de nieuwe Malibu-ijspralines naast de Baileys-ijspralines terugvinden in België, Duitsland, Nederland, Spanje en Italië. Hierdoor zal het aantal winkelpunten die de producten van LiQ in de diepvries staan heeft, groeien naar meer dan 4.000.

In onder andere supermarktketens als Delhaize en OKay Colruyt Group zijn de pralines sinds deze maand te koop.

Meer
Lees meer...