Lisbeth Imbo zeikt Karl Vannieuwkerke af op Twitter

Stevige Twitter-rel in medialand. Lisbeth Imbo, de adjunct-hoofdredacteur van De Morgen, clashte hevig met VRT-coryfee Karl Vannieuwkerke over de televisieserie ‘In Vlaamse Velden’. Wat volgde was een heftig gesprekje heen en weer, op een publiek forum zodat iedereen gezellig mee kon volgen.

Het begon allemaal met Imbo, ex-VRT, die voor haar 15.000 volgers een scherpe durft-te-vragen lanceerde: of de VRT dan wel iets had opgelegd in verband met haar het kroonjuweel van de zondagavond? Presentator, sportjournalist en theatermaker Vannieuwkerke schoot meteen terug, voor zijn 95.000 volgers.  
Twitter
Vannieuwkerke’s eigen durf-te-vragen en de hashtag tweetjeomtescoren waren nog niet koud, of Imbo schoot terug met een kattig antwoord. En kreeg meteen weer een heftige reactie: intellectuele oneerlijkheid van Vannieuwkerke, die haar meteen nog veel genot van haar zondag toewenste.
Twitter
De reactie van Imbo, de gedoodverfde kandidaat om Yves Desmet op te volgen als hoofdredacteur van De Morgen, bleef niet uit.
Twitter
Na de “klasse”-tweet van Vannieuwkerke hield Imbo ermee op. Maar vele volgers hadden het gesprek wel opgemerkt. Zanger Jean Blaute reageerde grappig, en ook VRT-journalist Chris Van den Abeele sprong op de kar.
Twitter
Vanuit de advertentiewereld liet Tim Driesen, de creative director van het bureau Famous, droog zijn mening weten. En Sven Ornelis van Q-music reageerde voor zijn 84.000 volgers heel grappig.
Twitter

Het is niet de eerste keer dat Imbo fel uithaalt naar de VRT. In december had ze in een interview met De Tijd felle kritiek op Radio 1 en de vernieuwing die daar bezig is. “Er sluipt bij de VRT weer een soort comfortabele routine binnen waardoor oude methodes weer ingang vinden. Men had schrik om te veel te veranderen, maar ik denk juist dat je permanent moet bijsturen, vooraleer de mensen afhaken”, stelde ze toen.

Overigens stuurde Vannieuwkerke gisterenavond laat nog een tweetje, om het af te leren:

Twitter
Ondertussen hebben beiden het alweer goedgemaakt. Via Gunther D., die beiden opbelde en hen daarna verbond, kwamen Imbo en Vannieuwkerke in contact met elkaar. Die laatste had meteen door hoe laat het was, maar het gesprek verliep hoffelijk. 
Meer
Lees meer...