“Little Mix”-zangeres maakt documentaire over haar zelfmoordpoging

Little Mix
GettyImages

Jesy Nelson van de meidengroep Little Mix probeerde zelfmoord te plegen in 2013. Dat maakte ze zelf bekend in een interview met BBC. Ze probeerde toen met pillen een einde te maken aan haar leven. Nu heeft de zangeres samen met BBC Three een documentaire gemaakt over haar depressie en zelfmoordpoging.

De Britse zangeres Jesy Nelson, lid van Little Mix, probeerde in 2013 zelfmoord te plegen. Dat deed ze naar verschillende pesterijen op sociale media waarin ze dik en lelijk genoemd werd. Ze probeerde een einde te maken aan haar leven door middel van pillen. Dat vertelt ze openhartig in een documentaire die ze samen met BBC maakte. Daarin legt de zangeres uit wat sociale media kunnen doen met je leven.

Jesy Nelson: Odd One Out

De documentaire krijgt de naam Jesy Nelson: Odd One Out. Jesy vertelt hoe ze uiteindelijk in zo’n diepe put zat dat ze de stap nam om zelfmoordpoging te ondernemen. “Ik stond elke ochtend op met een vaste routine. Dat was Twitter openen en zoeken naar mensen die kritiek hadden op mij. Als je dan continu leest dat je dik en lelijk bent, dan werkt dat echt niet bevordelijk”, vertelt Nelson aan BBC.

De pesterijen zijn al in 2011 begonnen volgens de zangeres. Zelf een paar uur nadat ze X-factor gewonnen had stroomde het eerste haatbericht binnen. “Het eerste bericht in mijn inbox op Facebook was van een man die zei dat ik het lelijkste ben wat hij ooit in zijn leven gezien had en dat ik niet het recht had om nog te leven.”

Te dik

Toen ze dat bericht las was de zangeres ervan overtuigd dat het kwam door haar gestalte. Ze was namelijk de ‘dikste’ van de meidengroep. Maar toen ze enkele kilo’s vermagerde bleven de pesterijen online nog altijd doorgaan. “Ik kan het dunste meisje op aarde zijn, maar dan nog zullen die pesterijen niet ophouden. Toen ik dat besefte raakte ik pas echt depressief.”

Door de nieuwe documentaire hoopt de zangeres dat mensen zich bewust worden van negatieve commentaar op sociale media. “Je kunt een vervelende opmerking maken en denken dat ze het niet zullen zien of dat het niets betekent, maar dat doet het wel. Het beïnvloedt mensen enorm.” De documentaire is 12 september te zien op BBC One.

Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.

Gesponsorde artikelen