Littlefinger uit Game of Thrones leeft!

Littlefinger uit Game of Thrones leeft!

Doorheen de jaren zijn er al veel Game of Thrones theorieën opgedoken, ze bestaan meestal uit geloofwaardige verhalen gebaseerd op de duizend jaar oude geschiedenis van Westeros, gecombineerd met citaten uit de boeken, achtergrondverhalen en details uit de serie. Maar uiteindelijk blijkt er vaak niets van te kloppen. Slechts héél weinig van deze theorieën blijken uitzonderlijk ook waar te zijn (R + L = J).

De theorie van Reddit-gebruiker MrSilenceT zou wel eens tot deze laatste categorie kunnen behoren. Van het indrukwekkende 45 pagina’s lange verslag zijn al enorm veel Amerikaanse Game of Thrones fans uitzinnig geworden. Ik behandel hier slechts 1 van de vele onderdelen uit het verslag maar wel een van de meest interessante.

[spoiler alert] Heb je de eerste zeven seizoenen van Game of Thrones nog niet gezien of wil je met een blanco blad aan seizoen acht beginnen? Dan lees je best niet verder. Voor al de rest, hier gaan we!

Feit: Petyr Baelish zou nooit zo dramatisch sterven

Petyr Baelish is een meester manipulator, hij is op elke situatie voorbereid en heeft ook altijd een gepaste, beheerste reactie. Hij is een van die weinige personen die wanneer ze de dood in ogen kijken zouden berusten in hun lot. Maar wat doet Baelish is zijn zogezegde slotscène? Exact hetgeen hij normaal nooit zou doen: rondrennen, smeken om genade en tranen uitstorten die groot genoeg zijn om een huilbaby jaloers te maken.

Je zal nu wellicht denken “ja maar dat is toch een normale reactie in zo’n situatie?”. Niet voor Baelish, hij is doorheen de serie al verschillende keren met de dood bedreigd, hij heeft letterlijk het mes op de keel gehad en ook dan is hi steeds kalm en beheerst gebleven.

Waarom zou Baelish proberen om Sansa en Arya tegen elkaar op te zetten?

Elke handeling van Baelish heeft een motief. Hij zou nooit iets ondernemen als het hem niet rechtstreeks of onrechtstreeks ten goede zou komen. Waarom zou Baelish Arya dan dood willen? Omdat hij bang is voor haar vaardigheden als huurmoordenaar of omdat hij bang is dat zij hem in de nabije toekomst misschien zou vermoorden?

Arya vermoorden zou Petyr niks opleveren zolang de helderziende Bran ook nog leeft. Met de hulp van Bran zou Sansa uiteindelijk ook zonder Arya de geheimen die Baelish wil verbergen kunnen achterhalen. Baelish is ook geen Joffrey. Hij is niet de persoon die mensen laat executeren puur omdat ze een hekel aan hem hebben. Anders zou hij dit moeten doen met 95% van de mensen die hij ooit is tegengekomen. Dit klopt dus niet omdat het ook niet Petyr Baelish was die probeerde om Sansa tegen Aray op te zetten…

HBO

Hoe kan Petyr Baelish dan plots een andere persoon zijn?

Dat is een goede vraag 🙂 Er is een groep in Game of Thrones die er hun levensdoel van hebben gemaakt om zich te vermommen in andere mensen, namelijk The Faceless Men. En laat die er nu net alle belang bij hebben om een einde te maken aan het leven van Arya Stark!

Nadat Arya haar schuld aan de Many Faced God heeft afgelost mag ze de cult van de Faceless Men eindelijk verlaten. Maar na haar vertrek gaat ze onmiddellijk verder met het afwerken van haar dodenlijst. Ondanks dat dit ten strengste verboden was, vermoordt ze alle Freys met behulp van de gezichten van de dienstmeid en van Walder Frey.

Door dit te doen heeft ze gestolen van de Many Faced God. Het leven van deze mannen was namelijk niet aan haar om te nemen, althans niet door middel van de magie van de Faceless Men. Arya is nu een schuld verschuldigd aan de Many Faced God en alleen de dood kan betalen voor het leven, de dood van Arya Stark. We weten allemaal hoe fanatiek de Faceless Men hierin kunnen zijn.

Hoe is Petyr Baelish dan vervangen door een Faceless Men?

Dit wordt getoond in onderstaande scène (28:18 – 28:37) die op het eerste zicht vrij betekenisloos lijkt. Je mag deze gerust nog enkele keren opnieuw bekijken en je volume een stukje luider zetten. Je zal dan horen wat het jonge meisje tegen Baelish zegt: “Your time’s up”. Baelish denkt even na en overhandigt vervolgens iets aan het meisje.

Volgens de theorie is dit meisje één van de Faceless men en overhandigt Baelish haar een coin of Bravos. We weten dat deze munten een immense waarde voor de Faceless men hebben, het is ook zo’n munt die Aray ontvangt van Jaqen H’ghar nadat ze zijn leven redt.

Waarom zou Petyr Baelish samenwerken met de Faceless Men?

Dat is nog niet 100% duidelijk. We weten weinig uit het verleden van Peter Baelish maar wat we wel met zekerheid weten dat is dat Baelish afkomstig is uit Bravos. Vermits de Faceless Men ook afkomstig zijn uit Bravos kan het dus goed zijn dat hij daardoor bepaalde verplichtingen ten opzichte van hen heeft. Dit zal wellicht nog duidelijker worden in seizoen 8.

Alleszins faalde het plan van de Faceless Men om Sansa te misleiden en zo van Arya af te komen. Maar er zullen meer Faceless Men volgen en wellicht zal Arya nu minder op haar hoede zijn.

HBO

Welke rol heeft Petyr Baelish dan nog te vervullen?

Het zou uiteraard weinig zin hebben dat Baelish nog in leven zou zijn als hij geen belangrijke rol meer te vervullen heeft. De sleutel tot het verslaan van de doden zou volgens de legendes een figuur zijn, bekend als Azor Ahai.

Azor Ahai is de messias in het geloof van R’hllor, de Lord of Light. Duizenden jaren geleden smeedde Azor Ahai het zwaard Lightbringer waarmee hij de duisternis van de Great Other versloeg. Een profetie voorspelt dat hij herboren zal worden als de Prins die werd beloofd. Volgens de legende is Azor Ahai één van meest bedachtzame en meest scherpzinnige mannen ooit. Zou dit niet Petyr Littlefinger Baelish kunnen zijn?

Ziezo dit is slechts 1 van de vele onderdelen uit de volledige theorie van MrSilenceT. Op de blog van DippyTee kan je hier een meer uitgebreide versie van terugvinden samen met alle fragmenten doorheen de verschillende seizoenen van Game Of Thrones om deze te bewijzen: https://dippytee.com/blog/littlefinger-uit-game-of-thrones-leeft/

Bron: https://dippytee.com/blog/littlefinger-uit-game-of-thrones-leeft/

Gesponsorde artikelen