Live-action remake ‘Lilo & Stitch’ heeft eindelijk een regisseur gevonden

Disney kan eindelijk werk maken van zijn volgende live-action remake. De filmstudio heeft namelijk een nieuwe regisseur gevonden. Het gaat om de relatief onbekende Dean Fleischer Camp. Hij vervangt Jon M. Chu, die zelf afgehaakt was.

De plannen voor een live-action remake van Lilo & Stitch dateren al van 2018. Dan Lin en Jonathan Eirich, die ook verantwoordelijk waren voor de remake van Aladdin, werden als producers bij het project gehaald. Mike Van Waes zou dan weer het scenario schrijven, op basis van de originele film uit 2002.

Dean Fleischer Camp

In november 2020 leek de live-action remake van Lilo & Stitch eindelijk in een stroomversnelling te komen toen Jon M. Chu werd aangesteld als regisseur. Hij had kort daarvoor succes geboekt met Crazy Rich Asians, zijn eerste grote Hollywoodproject. Een jaar geleden maakte de Amerikaanse regisseur echter bekend geen tijd te hebben voor Lilo & Stitch. Hij is op dit moment namelijk druk bezig met het vervolg op Crazy Rich Asians en enkele andere projecten.

Sindsdien stond de herwerking van Lilo & Stitch dus on hold, tot nu. Met Dean Fleischer Camp heeft Disney namelijk een nieuwe regisseur gevonden. Dat maakt Variety bekend. Fleischer Camp maakte vorig jaar naam met de geprezen komedie Marcel the Shell with Shoes On van de gerenommeerde filmstudio A24. Wanneer we de live-action remake van Lilo & Stitch mogen verwachten, is niet bekendgemaakt.

Lilo & Stitch

De originele film van Lilo & Stitch kwam uit in 2002. De film gaat over een Hawaiiaans meisje, Lilo, dat een ‘hond’ adopteert uit het asiel. Al snel blijkt die hond echter geen hond te zijn, maar een buitenaards wezentje dat gemaakt is om een moordmachine te worden. Maar dankzij Lilo leert hij de schoonheid van het leven en het belang van familie kennen.

Meer
Lees meer...