Live-action remake ‘Winx Club’ op Netflix krijgt vernietigende commentaar na teaser

Als kind heb je waarschijnlijk uren versleten met de feeën van Winx Club. Iedereen was dan ook laaiend enthousiast toen het nieuws verscheen dat de reeks een live-action remake krijgt. Maar dat enthousiasme is gaan liggen nu de eerste teaser verschenen is.

“Hé ga je mee, als je dat wil, hoor je bij ons”, waarschijnlijk kan je de volledige intro van Winx Club nog steeds meezingen. De reeks van Nickelodeon was razend populair bij tieners in de nillies, waardoor veel twintigers nu hoge verwachtingen hadden over de live-action remake van Netflix. Veel te hoge verwachtingen, zo blijkt nu.

Fate: The Winx Saga

De Netflix-reeks, gebaseerd op Winx Club, heet Fate: The Winx Saga. Deze serie volgt net zoals de animatiereeks de studenten aan Alfea, de school voor feeën. Daar leren ze hoe ze met hun magische krachten om moeten gaan. Krachten die al van pas komen wanneer de feeën in contact komen met allerlei slechteriken.

In de teaser wordt ook al meteen de lanceerdatum voor de reeks bekendgemaakt. Fate: The Winx Saga zal vanaf vrijdag 22 januari te vinden zijn op Netflix. Al betwijfelen wij of veel fans van het eerste uur naar de reeks zullen kijken.

Kritiek

Hoewel de originele maker van Winx Club, de Italiaan Iginio Straffi als executive producer betrokken is bij de live-action remake, stelt de eerste blik op de reeks bij vele fans van de reeks teleur. Sinds de teaser voor Fate: The Winx Saga gelanceerd is, regent het kritiek van die Winx Club-fans. Zij verwachtten namelijk een reeks met kleurrijke outfits en actrices die lijken op de magische personages uit de reeks, maar die kregen ze niet.

Toegegeven, actrices vinden die perfect lijken op de personages uit Winx Club is onbegonnen werk. Maar toch had Netflix volgens de fans van de animatiereeks hier beter hun best kunnen doen. Maar het zijn vooral de outfits die er heel gewoontjes uitzien die veel fans teleurstellen. Winx Club stond namelijk bekend voor de interessante outfits van de feeën. Elk van die feeën had een eigen extravagante stijl in hun eigen kleurenpalet. In de live-action versie hebben de feeën ook elk hun eigen kleurenschema, maar hun outfits zijn absoluut niet wat we gewoon zijn van Winx Club.

Voor wie zin heeft gekregen om de originele reeks nog eens te herbekijken, hebben we goed nieuws want die is nu al te vinden op Netflix.

Beluister hier nog eens de iconische intro van Winx Club:

Onze top 50 met de beste reeksen op Netflix, vind je hier.

Meer
Lees meer...