Mamamoo kondigt eerste comeback aan sinds vertrek Wheein bij agentschap RBW

De K-popgroep Mamamoo heeft haar eerste comeback sinds het vertrek van Wheein bij het agentschap RBW aangekondigd. Wheein besloot in augustus vorig jaar om haar contract bij het agentschap niet te verlengen. De andere drie leden bleven wel bij het agentschap. Het viertal liet weten dat het vertrek van Wheein bij het agentschap niet het einde van Mamamoo betekende en dat bewijzen ze nu met een nieuwe comeback.

Amper enkele weken nadat Solar en Moonbyul onder de naam Mamamoo+ hun eerste nummer uitbrengen, komt er een comeback van de volledige K-popgroep. Op dinsdag 11 oktober komt Mamamoo met haar eerste comeback in meer dan een jaar tijd.

Mamamoo

Mamamoo maakte haar debuut op 18 juni 2014 met de single Mr. Ambiguous. Daarmee toonde Mamamoo zich meteen als een vocaal ijzersterke groep. Iets waarvoor ze tot op heden bekendstaan. De grootste hits van Mamamoo zijn Egoistic, Gogobebe en HIP. Daarnaast scoorden de leden ook met hun solonummers. In 2019 won Mamamoo ook de eerste editie van Queendom, de realityshow waarin verschillende girlgroups en soloartiesten het tegen elkaar opnemen.

Omdat er in Zuid-Korea een wet is die bepaalt dat een K-popcontract maar 7 jaar mag duren, stonden de vier leden van Mamamoo vorig jaar voor een belangrijke keuze. Ofwel hernieuwden ze hun contract bij RBW, ofwel gingen ze naar een ander agentschap. Solar, Moonbyul en Hwasa besloten om bij RBW te blijven. Wheein trok naar het agentschap THEL1VE. Ze deed dat wel met de belofte dat Mamamoo zou blijven bestaan. En die belofte maakt het viertal nu waar.

‘MIC ON’

Op 11 oktober zal Mamamoo namelijk haar twaalfde minialbum uitbrengen. Het album kreeg de naam ‘MIC ON’ en kreeg al meteen een teaserfoto waarop de volledige groep te zien is. Ondertussen kwamen we ook al te weten dat de title track van het album 1llella zal heten.

Mamamoo zal vanaf vrijdag 15 oktober ook te zien zijn in de nieuwe Zuid-Koreaanse realityreeks van Netflix, Take 1. Daarin zullen ze een optreden geven van een van hun grootste nummers, waarbij ze maar een beperkte voorbereidingstijd krijgen en één take.

Meer
Lees meer...