Måneskin neemt een pauze; Damiano David werkt aan soloalbum

De Italiaanse rockband Måneskin gaat voor onbepaalde tijd een pauze nemen. Dat meldden verschillende Italiaanse media. De leden van Måneskin zullen van die tijd gebruik maken om soloprojecten te doen. Zo zou zanger Damiano David momenteel al werken aan een soloalbum, waarvoor hij samenwerkt met verschillende internationale artiesten.

Het waren 2,5 zeer hectische jaren voor Måneskin. In mei 2021 won de Italiaanse rockgroep het Eurovisiesongfestival. Kort daarvoor hadden ze met Teatro d’ira: Vol. I hun tweede studioalbum uitbracht. In de maanden daarna hadden ze met I Wanna Be Your Slave en Beggin’ internationale hits en reisden ze heel de wereld rond voor concerten en televisieoptredens.

Pauze

Na al die uitverkochte concerten nam Måneskin zo goed als geen pauze, want begin 2023 brachten ze met Rush! hun derde studioalbum uit. Daarop volgde een nieuwe uitverkochte wereldtournee die hen naar Europa, Amerika en Azië bracht.

Vorige maand kwam die ‘Rush! World Tour’ eindelijk ten einde en dat lijkt het signaal voor een pauze voor Måneskin. Daarover bestonden al enige tijd geruchten, deels door uitspraken van zanger Damiano David. “Ik denk dat het iets heel gezonds en iets destructiefs kan zijn”, zei hij twee weken geleden in een interview over een mogelijk soloproject “Het enige dat telt, is hoe de band daarover denkt, want de band zal altijd zijn wat mij alles heeft gegeven wat ik blijf hebben.”

Solo

Volgens het Italiaanse weekblad Chi komt die pauze er nu dus toch. Damiano David zou van die tijd gebruik maken om een soloalbum te maken. Daarop zullen samenwerkingen staan met internationale artiesten. Victoria De Angelis zou dan weer een tour doen als dj en bassiste langs verschillende clubs. Over de soloplannen van Thomas Raggi en Ethan Torchio is nog niets bekend.

Wanneer Måneskin terug zal keren, is nog niet bekend. Vermoedelijk zullen ze deze zomer sowieso wel enkele concerten samen doen. Måneskin is namelijk al aangekondigd als headliner voor Rock Werchter.

Meer
Lees meer...