Måneskin is derde headliner Rock Werchter

Rock Werchter blijft met namen strooien. Na de bekendmaking van Foo Fighters en Dua Lipa heeft het festival ook laten weten dat Måneskin zal optreden. Zij sluiten vrijdag 5 juli af als headliner. De band is al sinds hun deelname aan het Eurovisiesongfestival in Nederland in 2021 niet meer uit de hitlijsten weg te slaan.

Het eindejaar moet nog beginnen, maar de organisatie van Rock Werchter deelt alvast cadeaus uit. Na de aankondiging van de Foo Fighters – met nieuwe drummer Josh Freese – werd maandag ook de komst van zangeres Dua Lipa bekendgemaakt. Vandaag komt daar nog een naam bij. Op die manier zijn al drie van de vier headliners bekend.

Måneskin

De meest opvallende naam tussen de headliners is misschien wel die van de net aangekondigde groep Måneskin. De band werd in 2016 opgericht door drie leden – Damiano, Thomas en Victoria – die elkaar kenden door de middelbare school. Daarna kwam ook drummer Ethan er nog bij.

Slechts een jaar later deed de groep mee aan X Factor in Italië, waar ze tweede werden. Daarna was het even stil, maar in 2021 namen ze deel aan het Festival van San Remo met het lied Zitti e buoni. Die wedstrijd wonnen ze en naar goede gewoonte was die overwinning een rechtstreeks ticket naar het Eurovisiesongfestival. Ook van dat festival, dat in 2021 plaatsvond in Rotterdam, kwamen ze als winnaar terug. Daarna groeide Måneskin uit tot een van de populairste, edgy bands van het moment en brachten ze hits uit in zowel Italiaans als Engels.

Rock Werchter 2024

Binnenkort is de band dus ook voor de tweede keer te zien op Rock Werchter. In 2022 waren ze ook al eens van de partij en toen zorgden ze voor een opgemerkte verschijning. Ondertussen heeft de band met ‘RUSH! (ARE U COMING?)’ een volledig nieuw album uit, dus zullen ze nog veel meer te vertellen hebben op de weide van Werchter.

De band sluit op vrijdag 5 juli de dag af als headliner. Zo zijn ze al de derde headliner die is aangekondigd. Op zaterdag 6 juli zorgt Dua Lipa voor het laatste feestje en op zondag 7 juli kan het festival op Foo Fighters rekenen als allerlaatste act. Wie op donderdag 4 juli als headliner te zien zal zijn, zal binnenkort bekendgemaakt worden.

Meer info over Rock Werchter 2024 vind je op de site.

Meer
Lees meer...