Optreden Måneskin op VMA’s gecensureerd na nip slip bassiste Victoria

Måneskin was een van de artiesten die gisteren optrad tijdens de MTV Video Music Awards. Maar voor de kijkers thuis zag dat optreden er misschien toch wat vreemd uit. Vanaf de helft van het nummer Supermodel werden we plots getrakteerd op wel heel veel wide shots en daar was een reden voor.

Dat de Italiaanse band Måneskin niet vies is van een streepje naakt, dat weten we natuurlijk al langer. Maar de MTV VMA’s denken daar duidelijk anders over. Doordat een tepel van bassiste Victoria De Angelis bloot was, werd het volledige optreden gecensureerd.

Nip slip

Tijdens het optreden van Måneskin op de MTV VMA’s was de groep opnieuw opvallend schaarsgekleed. Zanger Damiano David ging zo met de billen bloot en ook drummer Ethan Torchio zat halfnaakt achter zijn drumstel. Bassiste Victoria droeg een topje waarbij een van haar borsten ontbloot was, maar waarbij haar tepel bedekt was. Maar tijdens het spelen gleed het topje van haar schouder, waardoor de borst zonder tepelbedekking plots te zien was. Omdat Victoria de bas moest spelen, kon ze het topje niet terug over haar schouder halen.

Hoewel het niet de eerste nip slip op de MTV VMA’s is, ging de productie toch over op een noodscenario. Daarbij kregen we stilstaande wide shots te zien vanuit de zaal, afgewisseld met closeups van zanger Damiano, die ironisch genoeg enkel een string aanhad en dus met beide tepels bloot in beeld was. Veel fans reageerden al teleurgesteld op het camerawerk van MTV. Daarbij haalden ze ook aan dat hete hypocriet is dat de mannen van Måneskin wel halfnaakt in beeld mogen komen, terwijl er bij de enige vrouw van de groep meteen ingegrepen moet worden.

Måneskin zelf leek er zich niet te veel van aan te trekken. De groep ging uiteindelijk zelfs naar huis met de award voor Best Alternative voor hun nummer I Wanna Be A Slave.

Bekijk het optreden van Måneskin op de MTV VMA’s hier:

Meer
Lees meer...