Foo Fighters kondigt nieuwe drummer aan: Josh Freese (50) neemt fakkel over van overleden Taylor Hawkins

Het was een belangrijk weekend voor rockfans. In een livestream kondigde de band Foo Fighters gisteren namelijk aan wie de plek van hun overleden drummer Taylor Hawkins zou overnemen. Na enkele misleidingen werd eindelijk bekendgemaakt dat de 50-jarige Josh Freese voortaan zal plaatsnemen achter het drumstel. Freese is een bekende naam in de rockscene.

Op 25 maart 2022 overleed Taylor Hawkins, die sinds 1997 de drummer was van Foo Fighters. Hawkins overleed in Bogota in Colombia enkele uren voor de groep zou optreden op Festival Estereo Picnic. Eind vorig jaar volgden twee grote tribute concerten in Londen en Los Angeles, maar dit jaar besliste Foo Fighters dus om verder te gaan met een nieuwe drummer. Wie die opvolger wordt, werd dit weekend bekendgemaakt.

Nieuwe drummer

Dat Foo Fighters na het overlijden van Hawkins een nieuwe drummer zou aanstellen, werd al een tijdje verwacht. De vraag die bij elke fan van de band dan ook het meest speelde was wie het dan wel zou worden. Daar kwam dit weekend eindelijk een antwoord op tijdens een livestream.

Tijdens die livestream bracht Foo Fighters verschillende nummers, maar nodigden ze ook verschillende drummers uit. Daardoor bleven de fans op het puntje van hun stoel zitten en werden ze zelfs meerdere keren misleid. Zo kwamen onder andere drummers Chad Smith (Red Hot Chili Peppers) en Tommy Lee langs in de studio. Maar dat bleek uiteindelijk niet te zijn om mee te gaan drummen met de band.

Josh Freese

Die eer is weggelegd voor Josh Freese. De 50-jarige Amerikaan is een bekende drummer binnen de muziekwereld die zijn strepen al heeft verdiend bij onder andere Guns N’ Roses, Weezer, Paramore … De aanstelling van Freese is geen grote verrassing aangezien hij ook al tijdens het Taylor Hawkins Tribute Concert met de band te zien was.

Freese zal dus ook de komende tijd de rol van drummer gaan vervullen. Dat doet hij onder andere tijdens de geplande tour van Foo Fighters. Die tour begint eind deze maand in de Verenigde Staten en gaat door tot oktober. Het is nog niet bekend of en wanneer de band naar België afzakt.

Beluister hier het eerste optreden met Freese als drummer:

Meer
Lees meer...