Ontroerend moment op tribute concert van Foo Fighters voor overleden Taylor Hawkins met zijn zoon Shane als drummer tijdens ‘My Hero’

In een bomvol Wembley Stadium stond zaterdag het eerste van twee tribute concerten voor Taylor Hawkins geprogrammeerd. De drummer van Foo Fighters overleed in maart van dit jaar op 50-jarige leeftijd en dat wou die band en heel wat andere topmuzikanten niet zonder eerbetoon laten gebeuren. Naast vele grote namen verscheen ook onder andere Shane Hawkins, het zoontje van Taylor, op het podium om het nummer My Hero mee te drummen met Foo Fighters.

Op 25 maart 2022 overleed Taylor Hawkins die sinds 1997 de drummer was van Foo Fighters. Hawkins overleed in Bogota in Colombia enkele uren voor de groep zou optreden op Festival Estereo Picnic. Door het overlijden van de drummer werden alle aankomende concerten geschrapt.

Indrukwekkende line-up

Begin juni liet Foo Fighters weten dat er twee tribute concerten zouden komen voor Taylor Hawkins, op 3 september in Wembley in Londen, UK en op 27 september in Los Angeles, VS. Dat eerste concert stond dus afgelopen weekend geprogrammeerd. Dat zorgde niet alleen voor een bomvol Wembley, maar ook voor een indrukwekkende verzameling aan grote namen op het podium. Een geëmotioneerde Dave Grohl kondigde de grote line-up aan als “vrienden, muzikale helden en grootste bronnen van inspiratie” van Taylor Hawkins.

Liam Gallagher beet op het concert de spits af. Later verschenen onder andere ook nog Paul McCartney, Roger Taylor en Brian May van Queen, Brian Johnson en Nile Rodgers van AC/DC, Chrissie Hynde van The Pretenders, Justin Hawkins van The Darkness, Kesha, Travis Barker van Blink 182, Lars Ulrich van Metallica, Wolfgang Van Halen, Rush, Josh Homme, Eurovisie-sensatie Sam Ryder en vele anderen. Zelfs comedians Dave Chappelle en Jason Sudeikis namen het woord om anekdotes te vertellen over Taylor Hawkins. Anderen – zoals Elton John en Billie Eilish – waren dan weer te horen op een videoboodschap.

Kinderen Violet en Shane Hawkins

De meest opvallende gastoptredens waren echter die van de 16-jarige kinderen van Taylor Hawkins. Eerst was zijn dochter Violet te horen als zangeres samen met Mark Ronson tijdens de dromerige akoestische versie van Valerie. Later op de avond bracht Foo Fighters het nummer My Hero, maar daarvoor hadden ze een speciale drummer meegebracht. Shane Hawkins mocht namelijk de plaats innemen waar zijn vader jarenlang had gezeten.

Kijk en luister hier naar Foo Fighters met Shane Hawkins als drummer:

Ook Dave Grohl raakte ontroerd tijdens het concert:

Meer
Lees meer...