TikTok-fenomeen en nationale held: Dit zijn onze favoriete TikToks van Sam Ryder

Muzikant Sam Ryder is razend populair. De Britse zanger stond vorige week nog op het grote podium van het Eurovisiesongfestival, maar al lang daarvoor werd hij bekend via TikTok. Daar deelt hij al een tijdje covers van zijn favoriete songs. De Brit is uiteindelijk tweede geworden na Oekraïne, maar zijn carrière op TikTok gaat gewoon verder. Dit zijn alvast onze favoriete video’s.

Sommigen kennen de Britse zanger Sam Ryder nog maar iets langer dan een week. Maar voor anderen is hij al langer een bekend gezicht. Ryder post namelijk regelmatig een video op TikTok waarin hij het beste van zichzelf geeft op soms onmogelijke nummers.

Daarmee bewees hij al een aantal keer dat hij een fantastische stem heeft. En dat bracht hem uiteindelijk naar het Eurovisiesongfestival, waar hij het Verenigd Koninkrijk mocht vertegenwoordigen. Daar werd de zanger tweede, maar zijn carrière lijkt nog maar net begonnen. Wij delen alvast een aantal van onze favoriete TikToks.

Lewis Capaldi

In februari maakte de BBC bekend dat Sam Ryder het Verenigd Koninkrijk zou vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. In de aanloop naar de wedstrijd bleef Ryder toch zijn geliefde TikToks posten. Eén van onze favorieten van de laatste maanden is zijn versie van Lewis Capaldi’s Bruises.

@samhairwolfryder

Who’s gonna be roaring with me at Eurovision?! 🦁 @lewiscapaldi #lewiscapaldichallange #Eurovision #fyp #fypシ

♬ original sound – Sam Ryder

Rihanna

Ook vrouwelijke artiesten schrikken Sam Ryder niet af. In een andere video brengt hij zijn versie van Rihannas Love The Way You Lie, waarbij hij zonder problemen de hoge noten haalt. Het gekste is dat de zanger nooit veel aanloop lijkt nodig te hebben om helemaal uit te halen.

@samhairwolfryder

Just gonna stand there and watch me figure out what to wear for @Eurovision 😳 #fyp #lovethewayyoulie @Rihanna

♬ original sound – Sam Ryder

Queen

Hoewel er in de video’s niet veel variatie zit op vlak van setting, is dat op vlak van muziekgenres wel het geval. Sam Ryder waagde zich namelijk ook al aan een aantal klassiekers. Een daarvan was I Want To Break Free van Queen. Dat lied zong hij om mee te doen aan een challenge, maar zijn versie leek verdacht veel op het originele. De comments hebben het dan ook meteen over het feit dat hij een waardige vervanger van Freddie Mercury zou zijn.

Adele

“Als ik Rihanna aankan, dan moet Adele ook wel lukken”, dacht de zanger. Een aantal maanden geleden waagde hij zich aan Easy on Me. Daarvan maakte hij zijn eigen versie, maar bleef hij wel in dezelfde toonaard als het origineel. Dat is buitengewoon hoog voor een mannenstem, maar toch doet Sam Ryder het werken.

@samhairwolfryder

I know she’s rly busy but can someone text this to Adele? #iknowyourebusybut #easyonme #adele #adelechallenge @Adele Access #fyp #singingchallenge

♬ original sound – Sam Ryder

Duncan Laurence

Van de ene Eurovisiesongfestival-legende naar de andere. Natuurlijk kon ook Duncan Laurence niet ontbreken in Sams lijstje van covers. De song Arcade is al sinds 2019 wereldberoemd, maar kwam het laatste jaar terug extra in de schijnwerpers te staan. Ryder wou dus op TikTok bewijzen dat hij ook die song aankon en dat deed hij met verve.

Musical

Als je iets van musical kent, dan weet je dat daar veel onmogelijke songs in bestaan. Een daarvan is Defying Gravity uit de musical Wicked. Dat lied wordt gezien als een van de moeilijkste liedjes om te zingen aller tijden. Fans van musical werden dan ook helemaal gek toen ze zagen dat Ryder het aandurfde om een cover te posten.

@samhairwolfryder

this was me at 9.03am after u guys sold out my London show in 3 mins 💚🤯🙏#defyinggravity #defyinggravitychallenge @Idina Menzel #fyp #fupage #sing

♬ original sound – Sam Ryder

Space Man

En het laatste lied is misschien op dit moment wel het populairste. Het gaat natuurlijk over Sams eigen lied Space Man, waarmee hij deelnam aan het Eurovisiesongfestival. Om meer interactie met zijn fans te hebben, deelde hij een a-capella versie. Daarna vroeg hij aan zijn volgers om een duet met hem te zingen of de video zelf te gebruiken. Even later deelde hij zijn favorieten op zijn account.

@samhairwolfryder

Duet singing harmony / skydiving / smth dog related / backflipping or cleaning your oven. Can’t wait to share my faves 👩‍🚀 #fyp #spacemanchallenge

♬ original sound – Sam Ryder
Meer
Lees meer...