Eindelijk: Adele maakt comeback met langverwachte single ‘Easy On Me’

Na meer dan vijf jaar wachten verbreekt de Britse zangeres Adele (33) vandaag de stilte met haar nieuwe single Easy On Me. Hiermee lijkt Adele klaar om haar welverdiende plek in de schrijnwerpers weer op te eisen, na een moeilijke periode in haar leven. Het nieuwe lied representeert hoe de zangeres de draad van haar leven weer oppikte na haar echtscheiding van Simon Konecki. Wij kunnen alvast beamen: she’s killin’ it!

Met de release van haar nieuwe single Easy On Me komt er binnenkort ook een nieuw album aan, genaamd ’30’, dat op vrijdag 19 november zal verschijnen. Hiermee kondigt Adele een nieuw begin of eerder herstart van haar leven aan, want de titel ’30’ is een soort “eerbetoon” aan die leeftijd, een mijlpaal die iedereen vroeg of laat zal bereiken. Ze omschreef die periode als de meest turbulente periode in haar leven, een periode van innerlijke onrust en haar nieuwe album zou een soort vriend zijn die haar erdoor geholpen heeft. Adele kon zichzelf weer terugvinden in haar geest, lichaam, gezin en muziek. En nu is ze klaar om dat met de wereld te delen.

Metamorfose

Dat de Britse zichzelf ook terugvond in haar eigen lichaam, kunnen we niet naast kijken, Adele sloeg iedereen met verstomming toen ze haar nieuwe, slanke figuur toonde op sociale media begin mei vorig jaar. Door de indrukwekkende metamorfose is de zangeres haast onherkenbaar, maar waarom besloot ze om plots gewicht te verliezen? Het blijkt dat het voor Adele nooit ging om gewichtsverlies, maar sporten bleek de uitlaatklep te zijn die de zangeres nodig had, vertelde ze in haar interview met Vogue. Het leven van een beroemdheid is niet voor iedereen, iets waar Adele ook mee bleef struggelen en wat uiteindelijk resulteerde in angstaanvallen. “De fitness werd mijn tijd. Ik realiseerde me dat als ik aan het trainen was, ik geen angst had. Het ging nooit over gewicht verliezen”, legt ze uit.

Zoontje Angelo

De zangeres heeft dus een zware, maar heel leerrijke periode achter de rug. Maar bij een van de moeilijkste momenten was vooral haar zoontje Angelo (9) bij betrokken. Op een dag, toen hij nog maar zes en een half was gebeurde er iets wat de zangeres aan het denken zette: “Mijn zoontje zei recht in mijn gezicht: ‘Kun je me zien?’ En ik zei, ‘ja’. En hij zei: ‘omdat ik je niet kan zien’. Mijn hele leven viel in duigen op dat moment. Hij wist dat ik niet echt aanwezig was”, zegt Adele. Ze besloot om regelmatig met Angelo te praten over wat er gebeurde. “Toen begon ik meer dingen met hem te delen.”

Ze trok de dag erna naar de studio en schreef een lied voor hem. “Na verloop van tijd werd het album een manier om hem dingen te kunnen uitleggen, iets voor hem om naar te luisteren als hij ouder is”, legt Adele uit. “Hij heeft zoveel simpele vragen die ik niet kan beantwoorden, omdat ik het antwoord niet weet. Zoals: ‘Waarom kunnen we niet meer samenwonen?’ Dat is gewoon niet wat mensen doen als ze gaan scheiden. ‘Maar waarom niet?’ Ik heb zoiets van, ik weet het verdomme niet. Dat is niet wat de maatschappij doet. En ..: ‘Waarom hou je niet meer van mijn vader?’ En ik zou zeggen, ik hou wel van je vader, maar ik ben alleen niet meer verliefd. Ik kan dat niet duidelijk maken aan een negenjarige.”

Om deze en andere redenen is het nieuwe album anders dan haar vorige albums. “Ik realiseerde me dat ik het probleem was”, zegt de zangeres. “Want alle andere albums zijn zo van: ‘Jij hebt dit gedaan! Jij hebt dat gedaan! Fuck you! Waarom kan jij dingen niet opofferen voor mij?’. Toen had ik door dat deze keer ik het centrale thema van het gehele album ben.”

’30’

Het nieuwe album is een soort scheidingsalbum, maar niet op de manier die wij denken. “Konecki is niet een van mijn exen, maar hij is de vader van mijn kind. Dus het is een ander soort scheidingsalbum, het was meer ik die van mezelf scheidde”, zegt de zangeres. En met één duidelijke boodschap: “Bitch, fuckin’ hot mess, get your fuckin’ shit together!

“Het ligt gevoelig voor mij, deze plaat, gewoon in hoeveel ik ervan hou”, voegt Adele nog toe. “Ik zeg altijd dat ’21’ niet meer van mij is, maar alle anderen hebben het zo in hun hart gesloten. Maar deze nieuwe laat ik niet meer los. Dit is mijn album en ik wil mezelf met iedereen delen”, zegt ze.

Kijk, luister en geniet van het nieuwe nummer van Adele hieronder:

Meer
Lees meer...